Zajednica

Moderno opremljene učionice za osnovce u Kanjiži

30.09.2021

Karavan kompanije NIS „Zajednici zajedno“ nastavlja da obilazi partnerske gradove i opštine u Srbiji. Ovoga puta stanica je bila opština Kanjiža i Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u kojoj je NIS, u okviru prošlogodišnjeg konkursa „Zajednici zajedno“, donirao 2,5 miliona dinara za rekonstrukciju i opremanje tri informatička kabineta. Učionice su opremljene računarima, laptopovima i projektorima pomoću kojih će učenici imati priliku da predavanja informatike i računarstva, tehnike i tehnologije, ali i sekcije programiranja, robotike i kinematografije, prate u skladu sa potrebama savremenog vremena.

Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža istakao je značaj donacije kako bi učenici stekli veštine koje su im neophodne u savremenom svetu. „Srećan sam što je ove godine, kao i prethodnih deset, opština Kanjiža sarađivala sa kompanijom NIS i koja nam je pružila pomoć ne samo u Kanjiži, već i u Martonošu, Totovom selu i Trešnjevcu. Dobili smo informatičku opremu koja će doprineti razvoju naše dece da mogu da odgovore na sve izazove 21. veka“, rekao je Fejstamer.

Ovom donacijom škola je dobila mogućnost da uvede učenike u svet informatike i ostvari veće domete u razvoju talentovanih učenika koji imaju volju i želju da pokažu svoj pun potencijal.

„Za ovaj projekat počeli smo da se pripremamo već prošle godine, kada smo imali neke svoje ideje o tome kako možemo da dopunimo već postojeći sadržaj u školi. Uz pomoć projekta „Zajednici zajedno“ uspeli smo da sa 55 računara, dva projektora i dva laptopa opremimo tri učionice za informatiku.Zahvaljujući tome, deca sada imaju adekvatne uslove za učenje“, rekao je Zoltan Sepeši, direktor Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u kompaniji NIS je istakao značaj uspešne saradnje koju kompanija realizuje sa opštinom Kanjiža. „Karavan NIS-a „Zajednici zajedno“ nastavlja da obilazi opštine i gradove širom Srbije i drago nam je što smo danas ovde, jer je Kanjiža za nas posebno mesto što dokazuje i činjenica da ovde realizujemo projekte još od 2009. godine. NIS nastavlja da ulaže i da pomaže zajednici na zadovoljstvo kako nas kao kompanije, tako i lokalnih zajednica“, naveo je Borenović.

Opština Kanjiža deo je programa „Zajednici zajedno“ od 2009. godine. Do danas je kroz ovaj program u osnaživanje i razvoj Opštine NIS uložio više od 66 miliona dinara i realizovao 96 projekata. Prošle godine kompanija NIS je sprovela program u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i u 12 gradova i opština podržala realizaciju projekata u 83 škole. Ukupna vrednost podržanih projekata iznosi 114,5 miliona dinara, a sredstva su usmerena na unapređenje i digitalizaciju nastavnog procesa i povećanje bezbednosti dece i nastavnika u školama.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd