NIS dobitnik plakete za izvanredan doprinos radu i razvoju Elektronskog fakulteta u Nišu

29.01.2020

Kompaniji NIS dodeljena je plaketa za izvanredan doprinos u radu i razvoju Elektronskog fakulteta u Nišu, kao i radu na zajedničkim projektima u domenu novih tehnologija i digitalizacije. Elektronski fakultet u Nišu proslavio je protekle godine jubilej od 60 godina postojanja i rada, tako da su ovim povodom uručena priznanja zaslužnim organizacijama i pojedincima, jer usled aktuelne epidemiološke situacije nije održana Svečana akademija, na kojoj se nagrade tradicionalno dodeljuju.

Plaketu je u ime NIS-a preuzeo Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije. Pored kompanije NIS, plaketu za izvanredan doprinos radu fakulteta dobio je i ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Nišu. Priznanja su uručili prof. dr Dragan Mančić, dekan Elektronskog fakulteta u Nišu i prof. dr Dragan Pantić, predsednik Saveta Elektronskog fakulteta. Dodeli priznanja prisustvovali su i Mladen Šarčević, specijalni savetnik predsednika i premijerke Republike Srbije, kao i rektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Dragan Antić.

Dodeljeno priznanje predstavlja potvrdu dugogodišnjeg predanog rada i ulaganja NIS-a u naučne i obrazovne ustanove kroz program „Energija znanja“.

«NIS je kompanija koja shvata stalne promene u savremenom poslovanju. Posvećeni smo razvoju digitalnih kompetencija unutar kompanije i shvatamo značaj povezivanja nauke i obrazovanja sa privredom. S tim u vezi, započeli smo saradnju sa vodećim fakultetima u oblasti IT tehnologija, a Elektronski fakultet u Nišu je jedan od njih. Mi tu saradnju realizujemo u cilju pružanja praktično primenljivog znanja studentima i stvaranja kadra za kojim postoji potreba na tržištu. Na ovaj način NIS želi da doprinese da mladi ostanu u Srbiji i da pruži podršku domaćem obrazovanju“, naveo je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije NIS-a, povodom dodeljene nagrade.

Kompanija NIS i Elektronski fakultet u Nišu otvorili su krajem septembra prošle godine na ovom fakultetu prostor za realizaciju zajedničkih projekata na polju digitalizacije i novih tehnologija (coworking zona). NIS je prethodno podržao nabavku vredne računarske opreme, zahvaljujući kojoj studenti i profesori sada mogu da rade i istraživanja iz oblasti veštačke inteligencije. Navedeni prostor se koristi i za realizaciju radionica, predavanja i vebinara.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter