Nagrade

NIS dobitnik specijalnog priznanja za dugogodišnje humane aktivnosti

04.04.2023.

Kompanija NIS dobitnik je specijalne plakete dnevnika „Večernje novosti“ namenjene udruženjima i kompanijama koje godinama kontinuirano pomažu druge i podstiču na plemenita dela. Specijalna plaketa NIS-u uručena je u okviru jubilarne, 60. tradicionalne akcije ovog dnevnog lista pod nazivom „Najplemenitiji podvig godine“ održane danas u Skupštini Grada Beograda.

Pored dodele specijalnih plaketa, žiri sastavljen od najeminentnijih ličnosti iz kulturnog i javnog života je po 60. put izabrao najbolje među onima koji su svojom humanošću i nesebičnošću obeležili 2022. godinu.
U ime kompanije NIS priznanje je primio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora.

„NIS je jedan od lidera društvene odgovornosti u Srbiji. Od 2009. godine naša kompanija je u društveno odgovorne projekte i podršku profesionalnom i omladinskom sportu uložila više od 4,9 milijardi dinara. Uspešnom realizacijom ovih projekata pokazali smo da smo pouzdan partner zajednici, posebno u onim oblastima koje su ključne za njen dalji razvoj, kao što su javno zdravlje i socijalna zaštita, obrazovanje i nauka, zaštita životne sredine, kultura i sport. Posebnu pažnju i podršku pružamo mladima, koji su uvek u fokusu naših aktivnosti“, rekao je Vadim Smirnov.

„Najplemenitiji podvig“ je jedna od najstarijih akcija „Večernjih novosti“, ustanovljena posle katastrofalnog skopskog zemljotresa 1963. godine. Od tada se kontinuirano svake godine uručuju plakete najplemenitijima, čime se odaje priznanje pojedincima i kolektivima koji su svojom hrabrošću, dobrotom, odvažnošću i nesebičnošću zadužili naše društvo.

Dva programa putem kojih kompanija NIS sprovodi najveći deo svojih društveno odgovornih aktivosti su „Zajednici zajedno“ i „Energija znanja“. U okviru programa „Zajednici zajedno“ u saradnji sa 13 lokalnih zajednica u Srbiji od 2009. godine realizovano je više od 1.000 projekata vrednih gotovo 1,6 milijardi dinara. Samo u 2022. godini NIS je u okviru kampanje „Da se nove nade rode“ pomogao opremanje 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 opština i gradova u našoj zemlju. U skladu sa nacionalnim prioritetom – povećanjem nataliteta, cilj kampanje bio je unapređenje uslova za rad zdravstvenih ustanova u oblasti reproduktivnog zdravlja i pružanje podrške parovima u procesu vantelesne oplodnje. Za kraj kampanje, NIS je darovao i 225 vrednih poklon paketa, kako bi poželeo dobrodošlicu za po 15 prvorođenih beba u 2023. godini u 15 porodilišta u Srbiji.

Kroz program „Energija znanja“, koji se realizuje od 2012. godine, NIS sarađuje sa domaćim i međunarodnim obrazovnim i naučnim ustanovama i stipendira studente. Do sada je stipendirano više od 130 studenata, od kojih je više od 60 već zaposleno u NIS-u.

Uz podršku kompanije, humanitarne i filantropske akcije sprovode i zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera. Ovaj klub ima više od 1.900 članova koji su do sada realizovali gotovo 70 akcija, podržavajući tako različite inicijative i kategorije društva.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter