NIS i partneri nastavljaju da unapređuju bezbednost na radu

09.06.2022

Kompanija NIS nastavila je da, u saradnji sa svojim izvođačima i ostalim partnerima, unapređuje prakse i razmenjuje iskustva u oblasti bezbednosti na radu i u tom cilju je u Poslovnom centru u Novom Sadu održala 12. HSE Forum izvođača.

Ovom skupu prisustvovalo je gotovo 300 učesnika, među kojima su bili predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije – Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, Inspektorata za rad, Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, kompanija sa kojima NIS sarađuje, kao i zaposleni NIS-a.

Cilj skupa bilo je podizanje svesti o potrebi doslednog sprovođenja bezbednosnih pravila na svim lokacijama NIS-a, razmena najboljih iskustava i praksi u ovoj oblasti i zajednički rad na primeni HSE pravila. Svestan značaja ovakvih manifestacija, NIS će i nadalje nastaviti sa organizacijom HSE foruma kako bi doprineo daljem razvoju kulture bezbednosti na radu u našoj zemlji.

Forum je otvorio Ivan Dmitriev, direktor Funkcije za HSE, koji je kazao da su za kompaniju NIS bezbednost na radu i zaštita životne sredine „apsolutni prioritet, ali i integralni deo svakog radnog procesa“.

„U ovoj oblasti imamo najambiciozniji cilj – radne procese bez povreda i negativnog uticaja na životnu sredinu. Verujemo da je taj cilj moguće postići i aktivno radimo na njegovom ostvarenju. Bez obzira koliko smo mu posvećeni unutar kompanije, svesni smo da ga ne možemo dostići bez naših partnera i izvođača. Zbog toga, sa aspekta bezbednosti, odgovornosti i statistike, ne pravimo razliku između naših zaposlenih i zaposlenih naših saradnika“, rekao je Dmitriev.

Tokom skupa partneri kompanije su informisani o novim HSE zahtevima proisteklim iz Programa Štit bezbednosti KARKAS i novim Zlatnim HSE pravilima NIS-a kojima se unapređuje bezbednost na radu.
NIS posvećuje veliku pažnju ovoj oblasti o čemu svedoči i činjenica da je kompanija poslednje dve godine dobitnik nacionalnog priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu u kategoriji Povelja „28. april“ koje dodeljuje Uprava za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter