Zajednica

Nova informatička oprema za učenike Osnovne škole „Isidora Sekulić“ u Pančevu

02.10.2021

Misija kompanije NIS da učestvuje u kreiranju bolje budućnosti, ulaganjem u obrazovanje, nastavila se kroz donaciju Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ iz Pančeva kojoj je kroz program „Zajednici zajedno 2020“ donirala više od milion dinara za opremanje informatičkog kabineta.

Sredstvima prošlogodišnjeg programa školi je obezbeđena neophodna oprema, u vidu 20 računara i multifunkcionalnog štampača, što će umnogome unaprediti rad učenika i nastavnika ove obrazovne ustanove. Donacija je posebno značajna uzevši u obzir da su učenici Osnovne škole „Isidora Sekulić“ poslednjih godina postizali zapažene rezultate na gradskim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti programiranja, matematike i fizike.

Ovim povodom upriličen je svečani obilazak škole, kojem su, pored domaćina, prisustvovali predstavnici grada Pančeva i kompanije NIS. Istovremeno, za učenike škole predstavnici kompanije NIS organizovali su edukativnu radionicu i ogledni čas na temu primene digitalizacije u naftnom biznisu i načina promovisanja kompanije u građenju korporativnog imidža kod mlađe populacije pri čemu su predstavljena dva projekta: Eksploatacija nafte iz zemljišta i Virtualna poseta rafinerije nafte u Pančevu.

„Koristim priliku da se zahvalim kompaniji NIS na dugogodišnjoj saradnji. Prošlogodišnji program, kojim je obuhvaćena i ova savremena učionica, odnosio se na digitalizaciju nastave, što znači da NIS osluškuje potrebe naše zajednice. Ovo je posebno značajno u situaciji koja nas je sve zatekla, a to je pandemija kovid virusa, kada su škole prinuđene da prelaze na onlajn nastavu, snimanje časova i učenje na daljinu. Škole koje nisu posedovale tehnologiju su to teško mogle da ostvare, dok je naš Grad uspešno pristupio novim modelima nastave, a u čemu posebnu zaslugu ima naša saradnja sa kompanijom NIS, koja kontinuirano osluškuje kako potrebe naše zajednice, tako i škola. Oni nas pitaju, traže savet i zatim dogovoreno sprovode u delo“, istakla je Tatjana Božić, članica Gradskog veća Grada Pančeva za obrazovanje.

„Već 13 godina u okviru programa „Zajednici zajedno”, naša kompanija podržava projekte koji su usmereni na razvoj i osnaživanje zajednice, a među partnerskim gradovima koji su deo ovog programa je i grad Pančevo. Za kompaniju NIS, Pančevo je veoma važan biznis partner – tu se nalazi Rafinerija nafte Pančevo, ali smo ujedno i ponosni što je grad Pančevo naš partner od samog početka programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“. Zajedničkim zalaganjem i partnerstvom sa gradom, do sada smo u okviru pomenutog programa u Pančevo uložili preko 182 miliona dinara i podržali realizaciju 148 projekata. U okviru prošlogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno“, naša kompanija je uložila 15 miliona dinara u unapređenje 11 škola na teritoriji grada Pančeva. Jedna od njih je i ova u kojoj se danas nalazimo – „ OŠ „Isidora Sekulić“ gde smo uložili preko milion dinara za opremanje i uređenje kabineta za informatiku i računarstvo. I u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u zajednicu i njen napredak, sa posebnim akcentom na buduće generacije“, izjavio je prilikom otvaranja kabineta Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada kompanije NIS.

Lućijan Rođan, direškor OŠ Isidora Sekulić je izrazio zahvalnost kompaniji NIS na ovoj donaciji i istakao da je škola već po poznata po dobrim rezultatima učenika iz informatike i robotike, te da će novi informatički kabinet omogućiti da se ova obrazovna ustanova dalje razvija u ovom smeru.

Kompanija NIS je posetu školi iskoristila i da sa svojim Klubom volontera oplemeni dvorište škole farbanjem gelendera, parkinga za bicikle i klupa.

Kroz program „Zajednici zajedno“, kompanija NIS nastavlja da ulaže u razvoj i osnaživanje lokalnih zajednica U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i 12 lokalnih zajednica, kroz program «Zajednici zajedno» kompanija NIS je u 2020. godini podržala 83 škole širom Srbije i uložila 114,5 miliona dinara u unapređenje i digitalizaciju nastavnog procesa i povećanje bezbednosti dece i nastavnika u školama. Grad Pančevo je deo Programa od samog njegovog početka, a kompanija je na teritoriji ovog grada do sada realizovala 148 projekata i uložila preko 182 miliona dinara. Samo tokom prošle godine kroz program „Zajednici zajedno“ NIS je uložio 15 miliona dinara u unapređenje bezbednosno-informacionih sistema i digitalizaciju nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama u 11 škola na teritoriji grada.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd