Zajednica

Otvoreno Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci 11TRI G-Drive

15.09.2021.

U nedelju, 19. septembra 2021. godine, na Adi Ciganliji u Beogradu, održava se Otvoreno Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci – 11TRI G-DRIVE u organizaciji 11Tri triatlon kluba, u saradnji sa Triatlon savezom Beograda, Srpskom triatlonskom unijom, Ministarstvom omladine i sporta RS i Sekretarijatom za sport i omladinu grada Beograda.

Izuzetno atraktivna lokacija u srcu Beograda i odlična organizacija tokom prethodne četiri godine je učinila ovaj sportski događaj jednim od najvećih triatlonskih događaja na ovim prostorima, što govori i o ozbiljnosti ove sportske manifestacije kao i sve većem broju učesnika koji učestvuju iz godine u godinu. Ove godine, i pored epidemiološke situacije i svih prepreka sa kojima se organizator susreo, na 11TRI G-DRIVE trci će učestvovati veći broj takmičara nego prošle godine, i to čak iz 18 zemalja sveta. U cilju poštovanja preventivnih mera zaštite i u skladu sa Zaključkom Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, registracija trke biće organizovana dan ranije, prema unapred definisanom rasporedu grupa sa manjim brojem takmičara i tom prilikom, kao i tokom same trke, biće preduzete sve potrebne mere zaštite.

Takmičari će imati zadatak da, u okviru trke 11TRI G-DRIVE, najpopularnijom i najdražom među triatloncima, sa početkom u 07:00 časova, pređu distance od 1.9 km plivanja, 90 km bicikla i 21.1 km trčanja, u skladu sa pravilima organizacije takmičenja propisanim od strane ITU/ETU/STU. Ova trka je idealna za testiranje izdržljivosti i postavljanje ličnog rekorda.

Na putu ka cilju učesnicima ovogodišnje trke 11TRI G-DRIVE punu podršku pruža G-Drive premijum gorivo kompanije NIS. Specijalna formula G-Drive omogućava sinergiju snage i dodatne energije, izdržljivosti i pouzdanosti rada motora, istovremeno stvarajući osećaj moćne transformacije, sigurnosti i superiornosti – na svakom pređenom kilometru. Inspirisano energijom i kretanjem, G-Drive gorivo i ovoga puta pokreće šampione u pohodu na nove pobede i rekorde. Uz takmičare je i Jazak – prirodna voda koja izvire u srcu Fruške gore, donoseći u svakom gutljaju najbolje iz prirode.

Zbog organizacije trke obustava saobraćaja će biti od 6:30 do 12:00 u sledećim delovima grada:

  • Savska magistrala, od Radničke ulice do ulice Bore Stankovića, oba smera
  • Radničkom ulicom od Savske magistrale do skretanja na Novi most na Adi, oba smera
  • Novi most na Adi sa prilaznim saobraćajnicama od Radničke ulice do ulice Omladinskih brigada, jedan smer, pravac Novi Beograd – Čukarica

Više informacija o uslovima i trasi trke, kao i o obustavi saobraćaja na dan trke, možete naći na zvaničnom sajtu trke 11TRI G-DRIVE, www.triathlon.rs.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter

    Email adresa*