Biznis vesti

U Rafineriji nafte Pančevo održan osmi po redu Dan investitora NIS

U okviru osmog po redu Dana investitora NIS, u prostorijama Rafinerije nafte Pančevo, stručnoj javnosti predstavljeni su rezultati poslovanja NIS grupe za devet meseci 2019. godine, kao i aktuelni investicioni projekti kompanije – Duboka prerada i Te-To Pančevo.

12. novembar 2019.

Anton Čerepanov, direktor Funkcije za finansije, ekonomiku, planiranje i računovodstvo ovom prilikom je naveo da ukupno ostvarena neto dobit za prvih devet meseci 2019. godine iznosi 10,7 milijardi dinara. Čerepanov je naveo da je, od januara do septembra, u kapitalne projekte investirano 29 milijardi dinara, što predstavlja rast od 6% u poređenju sa istim periodom prošle godine. Najviše je uloženo u projekte iz oblasti istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, kao i u Duboku preradu, ključni projekat druge faze modernizacije Rafinerije nafte u Pančevu.

Nakon predstavljanja finansijskih rezultata i otvorenog dijaloga između predstavnika NIS-a i investicione javnosti, učesnicima su prezentovani kapitalni razvojni projekti NIS-a – „Duboka prerada“ u Rafineriji u Pančevu o kojoj je govorio Andrej Djug, direktor Sektora za podršku Projektu i izgradnja Termoelektrane toplane Pančevo ( Te-To Pančevo) koju je javnosti predstavio Nenad Jerinić iz «Gazprom Energoholding Srbija» (zajednička kompanija NIS i «Centro Energoholding).