Volonterizam

Volonteri NIS-a za decu NURDOR-a

01.07.2021

Klub volontera kompanije NIS organizovao je na zemljištu Udruženja „Bašta može svašta“ u Valjevskoj Kamenici, humanitarnu akciju „Posadimo ljubav zajedno“ tokom koje je posađeno organsko povrće i začinsko bilje u bašti iz koje će svi darovi prirode, zdravi i neprskani, direktno stizati do mališana u NURDOR Roditeljskim kućama.

Udruženje NURDOR u saradnji sa udruženjem „Bašta može svašta“ pokrenulo je projekat sadnje i uzgajanja organskog povrća i začinskog bilja za potrebe dece koja se leče od malignih bolesti, a zaposleni kompanije NIS prvi su volonteri koji su se pridružili ovoj plemenitoj akciji.

„Veliko je zadovoljstvo što je NIS-ov Klub volontera imao priliku da pruži svoj doprinos u sadnji organskog povrća i začinskog bilja za potrebe korisnika NURDOR-ovih roditeljskih kuća. Svesni važnosti zdrave i pravilne ishrane tokom lečenja dece od malignih bolesti, naši volonteri su sa puno entuzijazma pristupili sadnji različitog povrća i začinskog bilja na imanju „Bašta može svašta“, u okviru kojeg se nalazi bašta namenjena mališanima koji se leče od raka. Sinergijom volonterizma i donatorske podrške koju je kompanija NIS i ranije pružala udruženju NURDOR, nastavićemo da dajemo svoj doprinos unapređenju uslova za lečenje mališana koji biju svoju najtežu bitku“, istakli su članovi Kluba volontera kompanije NIS.

Udruženje NURDOR zahvalilo je volonterima NIS-a na podršci.

„NURDOR se trudi da na sve načine pruži podršku deci koja se leče od malignih bolesti, a dostupnost zdrave hrane je u toku lečenja veoma važna. Sa druge strane, ideja koja prati sve naše akcije je zajedništvo. Kada radimo udruženi i sa verom u dobro možemo uraditi zaista velike stvari. Zato smo zahvalni i ponosni što imamo partnere poput zaposlenih u kompaniji NIS, koji dele našu misiju i daju ogroman doprinos zajednici“, rečeno je u Udruženju.

NURDOR je osnovan 2003. godine u Beogradu od strane roditelja i prijatelja dece lečene od raka, ujedinjenih u misiji poboljšanja kvaliteta uslova lečenja i života obolele dece i njihovih porodica. Kompanija NIS i njeni zaposleni do sada su sproveli niz aktivnosti kojima je podržan rad NURDOR-a. Između ostalog, volonteri NIS-a učestvovali su u akciji „Pruži korak“ čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu. NIS i NURDOR su, sa ostalim partnerima, učestvovali u opremanju novog odeljenja Dečje klinike u Nišu. Takođe, NIS je pomogao u opremanju dve Roditeljske kuće za smeštaj dece obolele od raka i njihovih porodica, i u više navrata donirao i gorivo za potrebe svakodnevnog prevoza dece iz Roditeljskih kuća na terapije.

Klub volontera NIS-a broji više od 1.700 članova koji su samo tokom 2020. godine zabeležili više od 2.000 volonterskih sati radeći u korist razvoja i podrške zajednici i tom opredeljenju ostaju posvećeni i u budućnosti.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd