Zdravlje i stabilno snabdevanje energijom su prioriteti kompanije

Kao odgovorna kompanija koja angažuje više od 11.000 zaposlenih, NIS je od izbijanja epidemije korona virusa i uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji preduzeo niz mera kako bi se zaštitilo zdravlje zaposlenih, eksternih saradnika, izvođača i potrošača, što je naš prioritet u ovoj situaciji.

15.04.2020

Takođe, sprovedene su brojne aktivnosti kako bi se očuvala proizvodnja na svim vitalnim postrojenjima i stabilnost u snabdevanju naftnim derivatima u našoj zemlji. Pored toga, NIS je u novonastalim okolnostima ubrzao rad na inovativnim  rešenjima i projektima i omogućio korišćenje novih usluga na našem tržištu koje doprinose tome da potrošači na brz i efikasan način obave svoje potrebe, ali i da se istovremeno pridržavaju svih mera predostrožnosti u uslovima epidemije.

Proizvodnja i prerada nafte i naftnih derivata, zatim njihova isporuka, kao i prodaja goriva na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama, odvijaju se u najboljem redu. NIS je spreman za stabilno snabdevanje stanovništva, privrede i javnih institucija. U skladu sa odlukama nadležnih državnih organa, izmenjeno je radno vreme benzinskih stanica kompanije. Pored toga, određen je i jedan broj objekata koji rade 24h dnevno i oni su dostupni samo za snabdevanje državnih organa, zdravstvenih i drugih javnih institucija, kao i pravnih i fizičkih lica sa posebnim dozvolama. I u narednom periodu, NIS će nastaviti da poštuje sve preporuke nadležnih državnih organa i pažljivo prati razvoj situacije kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama poslovanja, vezano za pojavu i širenje korona virusa.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, izjavio je:

„Suočavamo se sa situacijom bez presedana u novijoj istoriji. Naši životi temeljno su drugačiji od rutine kojom smo živeli i radili pre samo nekoliko nedelja. U takvim okolnostima razumljivo je da, pre svega, brinemo o svom i zdravlju naših najbližih, baš kao što su zdravlje i bezbednost zaposlenih i potrošača prioritet za našu kompaniju. Međutim, NIS je jedan od temelja energetskog sistema Srbije i na nama je odgovornost da svim građanima i državnim organima nastavimo da isporučujemo energiju potrebnu da se sa uspehom, zajednički, suprotstavimo svim izazovima i doprinesemo da se što pre vratimo normalnom životu. Zbog toga smo učinili značajne napore da obezbedimo nesmetanu proizvodnju, preradu i distribuciju naftnih derivata u nimalo lakim okolnostima i želim da izrazim zahvalnost svim našim zaposlenima koji su svojom posvećenošću i disciplinom doprineli da se ovi ciljevi ostvare. U svojoj istoriji NIS se susreo sa mnogobrojnim iskušenjima i iz svih je izašao kao pobednik. Ta iskustva nas uče da već sada treba da razmišljamo o vremenu kada ćemo se vratiti redovnom životu i poslovanju i kada ćemo biti u prilici da nadoknadimo propušteno. To neće biti nimalo lak zadatak, ali sam uveren da imamo dovoljno znanja i snage da ispunimo ciljeve koje sebi postavimo. Naš prioritet i nadalje će biti bezbednost, inovativna rešenja i efikasno poslovanje kako bismo operativne i finansijske pokazatelje očuvali na nivou koji će nam garantovati dalji razvoj kompanije na dobrobit naših zaposlenih, akcionara i šire društvene zajednice”.

#NIStesami