Здравље и стабилно снабдевање енергијом су приоритети компаније

Као одговорна компанија која ангажује више од 11.000 запослених, НИС је од избијања епидемије корона вируса и увођења ванредног стања у Републици Србији предузео низ мера како би се заштитило здравље запослених, екстерних сарадника, извођача и потрошача, што је наш приоритет у овој ситуацији.

15.04.2020

Такође, спроведене су бројне активности како би се очувала производња на свим виталним постројењима и стабилност у снабдевању нафтним дериватима у нашој земљи. Поред тога, НИС је у новонасталим околностима убрзао рад на иновативним  решењима и пројектима и омогућио коришћење нових услуга на нашем тржишту које доприносе томе да потрошачи на брз и ефикасан начин обаве своје потребе, али и да се истовремено придржавају свих мера предострожности у условима епидемије.

Производња и прерада нафте и нафтних деривата, затим њихова испорука, као и продаја горива на НИС Петрол и Газпром бензинским станицама, одвијају се у најбољем реду. НИС је спреман за стабилно снабдевање становништва, привреде и јавних институција. У складу са одлукама надлежних државних органа, измењено је радно време бензинских станица компаније. Поред тога, одређен је и један број објеката који раде 24 часа дневно и они су доступни само за снабдевање државних органа, здравствених и других јавних институција, као и правних и физичких лица са посебним дозволама. И у наредном периоду, НИС ће наставити да поштује све препоруке надлежних државних органа и пажљиво прати развој ситуације како у Србији, тако и у другим земљама пословања, везано за појаву и ширење корона вируса.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, изјавио је:

„Суочавамо се са ситуацијом без преседана у новијој историји. Наши животи темељно су другачији од рутине којом смо живели и радили пре само неколико недеља. У таквим околностима разумљиво је да, пре свега, бринемо о свом и здрављу наших најближих, баш као што су здравље и безбедност запослених и потрошача приоритет за нашу компанију. Међутим, НИС је један од темеља енергетског система Србије и на нама је одговорност да свим грађанима и државним органима наставимо да испоручујемо енергију потребну да се са успехом, заједнички, супротставимо свим изазовима и допринесемо да се што пре вратимо нормалном животу. Због тога смо учинили значајне напоре да обезбедимо несметану производњу, прераду и дистрибуцију нафтних деривата у нимало лаким околностима и желим да изразим захвалност свим нашим запосленима који су својом посвећеношћу и дисциплином допринели да се ови циљеви остваре. У својој историји НИС се сусрео са многобројним искушењима и из свих је изашао као победник. Та искуства нас уче да већ сада треба да размишљамо о времену када ћемо се вратити редовном животу и пословању и када ћемо бити у прилици да надокнадимо пропуштено. То неће бити нимало лак задатак, али сам уверен да имамо довољно знања и снаге да испунимо циљеве које себи поставимо. Наш приоритет и надаље ће бити безбедност, иновативна решења и ефикасно пословање како бисмо оперативне и финансијске показатеље очували на нивоу који ће нам гарантовати даљи развој компаније на добробит наших запослених, акционара и шире друштвене заједнице”.

#NIStesami