NIS Energy

Šta je NIS Energy program? Jednogodišnji, plaćeni program za tridesetoro polaznika koji pored praktičnog rada sa mentorom, uključuje i različite obuke i treninge, kao i rad na projektu.

Koji su uslovi konkursa?

Ukoliko si diplomac ili master student, a imaš manje od godinu dana radnog iskustva, odlično poznaješ MS office paket i govoriš engleski jezik, možeš da se prijaviš svakog novembra. Pri samoj prijavi čekaju te i 3 zanimljiva pitanja, a tvoj zadatak je da odgovori budu što kreativniji 🙂

Kako izgleda proces selekcije?

Potrudili smo se da kreiramo proces koji će biti zanimljiv i koristan svim kandidatima. Nakon vaše prijave, kolege regruteri prolaze kroz biografije svih kandidata (znamo da postoji mit da se CV gleda 8 sekundi, ali mi ipak posvećujemo više pažnje 🙂 ). Svi koji prođu ovaj korak, biće pozvani da urade testove ličnosti i sposobnosti. Nakon testova slede HR intervjui (obećavamo da ćemo vam unapred poslati savete da se pripremite za intervju), a oni najuspešniji nakon HR intervjua idu na finalni intervju sa budućim menadžerom. Posle svakog koraka očekuj povratnu informaciju, mailom ili telefonom, u zavisnosti od kruga selekcije.

Da li imam mentora?

Naravno! Svaki polaznik programa biće dočekan od strane mentora – naših kolega, koji su spremni da budu uz vas od početka do kraja programa. Mentor je tu da ti olakša privikavanje i prve dane programa, ali i da te strukturirano vodi kroz unapred kreiran plan cele godine. Takođe, mentor je tu da ti da’ povratnu informaciju i usmeri za dalje ukoliko je to potrebno.

Koje obuke obuhvata program?

Pored praktične obuke kroz koju prolaziš sa svojim mentorom, osmislili smo i veoma zanimljivu agendu dodatnih obuka i predavanja. Sam program krećemo posetama različitim sektorima unutar kompanije, kako bismo bili sigurni da su svi polaznici upoznati sa poslovanjem NIS-a. Posete podrazumevaju obilaske naftnih bušotina, rafinerije u Pančevu, naših benzinskih stanica, a naše kolege biće tu da dodatno pojasne poslovanje kroz zanimljiva predavanja.

Pored toga, program uključuje i teorijska predavanja o svetskim trendovima o naftnoj industriji od strane profesora sa fakulteta sa kojima sarađujemo. Tu su, naravno, i soft skills treninzi, kao i radionice i predavanja o kompanijskoj kulturi i vrednostima.

Šta tačno podrazumeva individualni projekat?

Nakon 6 meseci programa, zajedno sa svojim mentorom i HR biznis partnerom prolaziš kroz evaluaciju i zajedno kreirate dalji plan razvoja. U toku narednih 6 meseci dobijaš i zadatak – individualni projekat iz oblasti rada tvog tima, a finalno rešenje predstavljaš menadžmentu svog sektora na samom kraju programa. Naravno – jedna od obuka koju je pripremio naš tim za razvoj i trening biće na temu prezentacionih veština, kako bismo vas pripremili za samu prezentaciju 🙂

Da li program podrazumeva zaposlenje nakon završetka?

Ovo zavisi od tri stvari:

  • ukoliko ti se svidi rad u našem timu i želiš da nastaviš svoju karijeru sa nama,
  • ukoliko se dobro pokažeš u toku godinu dana trajanja programa i
  • ukoliko postoje kompanijske potrebe u tom momentu – posao je tvoj 🙂

Iskustva naših polaznika prve sezone NIS Energy:

U slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja u vezi sa procesom selekcije ili samim programom NIS ENERGY, piši nam na hr.selekcija@nis.rs sa naznakom u subject-u maila „NIS ENERGY – pitanja“, a naš tim je tu sa svim odgovorima 🙂

Tvoje ideje i energija su pokretač naše zajedničke budućnosti!

Srećno! 🙂