Treba namTVOJA ENERGIJA

Šta je nis energy program?

NIS najavljuje „NIS ENERGY“ – jednogodišnji program namenjen mladima koji će uneti novu energiju u našu kompaniju, a zauzvrat dobiti šansu da uče i razvijaju se u jednoj od najvećih energetskih kompanija u regionu. Tražimo entuzijastične i motivisane diplomce i master studente sa novim idejama, koji će zajedno sa nama uložiti ENERGIJU da se one zaista ostvare.

Šta je NIS Energy program? Plaćeni program za dvadesetoro polaznika koji pored praktičnog rada sa mentorom, uključuje i različite obuke i treninge, kao i rad na projektu.

Konkurs za program objavljujemo svakog novembra, a početak svakog ciklusa planiran je za februar – dva meseca nakon isteka konkursa 🙂 U nastavku smo se potrudili da kroz pitanja i odgovore približimo sve što te očekuje u procesu selekcije, ali i šta možeš očekivati od programa ukoliko baš ti budeš jedan od polaznika.

Koji su uslovi konkursa?

Ukoliko si diplomac ili master student, a imaš manje od godinu dana radnog iskustva, odlično poznaješ MS office paket i govoriš engleski jezik, motivisan si i želiš da se razvijaš i učiš – ti si pravi kandidat za NIS Energy program. Ako je pitanje – diplomce kojih fakulteta uključujemo u proces selekcije – naš savet je da sačekaš novembar i sam konkurs, kada ćeš imati sve informacije za novu sezonu. Svakako se trudimo da pružimo priliku što većem broju diplomaca različitih usmerenja 🙂

Kako izgleda proces selekcije?

Potrudili smo se da kreiramo proces koji će biti zanimljiv i koristan svim kandidatima. Nakon vaše prijave, kolege regruteri prolaze kroz biografije svih kandidata (znamo da postoji mit da se CV gleda 8 sekundi, ali mi ipak posvećujemo više pažnje). Svi koji prođu ovaj korak, biće pozvani da urade testove ličnosti i sposobnosti. Nakon testova slede HR intervjui (obećavamo da ćemo vam unapred poslati savete da se pripremite za intervju), a oni najuspešniji nakon HR intervjua idu na finalni intervju sa budućim menadžerom. Posle svakog koraka očekuj povratnu informaciju,mailom ili telefonom, u zavisnosti od kruga selekcije.

Da li imam mentora?

Naravno! Svaki polaznik programa biće dočekan od strane mentora – naših kolega, koji su spremni da budu uz vas od početka do kraja programa. Mentor je tu da ti olakša privikavanje i prve dane programa, ali i da te strukturirano vodi kroz unapred kreiran plan cele godine. Takođe, mentor je tu da ti da’ povratnu informaciju i usmeri za dalje ukoliko je to potrebno.

Koje obuke obuhvata program?

Pored praktične obuke kroz koju prolaziš sa svojim mentorom, osmislili smo i veoma zanimljivu agendu dodatnih obuka i predavanja. Sam program krećemo posetama različitim sektorima unutar kompanije, kako bismo bili sigurni da su svi polaznici upoznati sa poslovanjem NIS-a. Posete podrazumevaju obilaske naftnih bušotina, rafinerije u Pančevu, naših benzinskih stanica, a naše kolege biće tu da dodatno pojasne poslovanje kroz zanimljiva predavanja. Pored toga, program uključuje i teorijska predavanja o svetskim trendovima o naftnoj industriji od strane profesora sa fakulteta sa kojima sarađujemo. Tu su, naravno, i soft skills treninzi, kao i radionice i predavanja o kompanijskoj kulturi i vrednostima.

Šta tačno podrazumeva individualni projekat?

Nakon 6 meseci programa, zajedno sa svojim mentorom i HR biznis partnerom prolaziš kroz evaluaciju i zajedno kreirate dalji plan razvoja. U toku narednih 6 meseci dobijaš i zadatak – individualni projekat iz oblasti rada tvog tima, a finalno rešenje predstavljaš menadžmentu svog sektora na samom kraju programa. Naravno – jedna od obuka koju je pripremio naš tim za razvoj i trening biće na temu prezentacionih veština, kako bismo vas pripremili za samu prezentaciju.

Da li program podrazumeva zaposlenje nakon završetka?

Ovo zavisi od tri stvari: 1. ukoliko ti se svidi rad u našem timu i želiš da nastaviš svoju karijeru sa nama, 2. ukoliko se dobro pokažeš u toku godinu dana trajanja programa 3. ukoliko postoje kompanijske potrebe u tom momentu – posao je tvoj

Srećno!

U slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja u vezi sa procesom selekcije ili samim programom NIS ENERGY, piši nam na hr.selekcija@nis.eu sa naznakom u subject-u maila „NIS ENERGY – pitanja“, a naš tim je tu sa svim odgovorima. Tvoje ideje i energija su pokretač naše zajedničke budućnosti!