Naši ljudi

Kako u jedan život ipak staviti nekoliko?

Vladimir Stoiljković, mehanik produkata u Bloku „Prerada“ 20.01.2022 • 5 min read

Fotograf, snimatelj, sportista, muzičar… Izgleda da ne postoji zanimanje koje naš kolega Vladimir Stoiljković, mehanik produkata u Bloku „Prerada“, ne može da savlada ? Uz to, ovo je samo deo aktivnosti kojim se naš kolega bavi kad nije na poslu u Rafineriji.

Vladimir je master inženjer mašinstva i naš kolega od aprila ove godine, a, kako kaže, mašinstvo je njegova profesionalna ljubav. Pre dolaska u našu kompaniju Vladimir je četiri meseca proveo u Africi, a tačnije u Gani gde je radio na naftnoj platformi.

-U Gani sam vršio inspekciju zavarivanja i održavanja procesne opreme. Taj posao je zahtevao na rad na visini i to su često bila nepristupačna mesta. To mi nije predstavljao problem jer posedujem licencu I.R.A.T.A. Rope Access koja mi dozvoljava da obavljam rad na bilo kojoj visini i lokaciji. Rad u Africi je sličan poslu koji obavljam u Rafineriji: u pokretu, praćenje radova, obilazak terena i majstora, izrada radnih naloga i izveštaja…

Sport je uvek bio neizostavan deo života našeg kolege. Od svoje sedme godine Vladimir se bavi košarkom. Igrao je za školu i fakultet i nada se da će mu epidemiološka situacija dozvoliti da uskoro obuče i NIS-ov košarkaški dres.

-Pre četiri godine sam odlučio da je vreme da proširim interesovanja u sportu i počeo sam da se bavim krosfitom. Nije mi bilo lako na početku ali mi je dugogodišnje bavljenje košarkom svakako pomoglo. Godinu dana kasnije otkrio sam salsu. Bio je to potpuno novi svet za mene jer sam do sad plesao samo na proslavama i žurkama ali mi kažu da nisam loš ? – kaže Vladimir koji se aktivno bavi i fotografisanjem.

– To me je uvek zanimalo samo što nikako nisam nalazio priliku da se tome više posvetim. Počeo sam kao amater, nisam znao ni kakva mi oprema treba. Mnogo sam istraživao, učio gledajući edukativne videe na YouTube. Nekoliko godina kasnije, odlučio sam da je vreme da počnem da se bavim snimanjem i montažom videa. Tako da je ponovo usledilo mnogo sati vežbanja i učenja. Kupio sam potrebnu opremu, kameru i dron, i uputio se u obilazak Srbije i posvetio montaži videa o našoj zaista prelepoj zemlji. Veliki sam ljubitelj prirode i trudim se da što više vremena provodim van grada tako da sam uspeo da spojim dva interesovanja u jedno.

Ako ste sad pomislili da smo stigli do kraja spiska Vladimirovih interesovanja i aktivnosti, a ujedno i teksta o našem kolegi, varate se. Kako on sve postiže je prava misterija :), jer Vladimir nalazi vreme da svira bubnjeve i gitaru!

-Volim i da pevam na svakoj proslavi na kojoj sam prisutan 🙂 Šalu na stranu, ako se dobro organizujete i ako se bavite nečim što zaista volite, potrudićete se da pronađete slobodno vreme – pojašnjava naš kolega kog ni prošlogodišnje vanredno stanje nije sprečilo da otkrije nova interesovanja, sadnju cveća i obradu drveta.

-Moja devojka i ja smo, ničim izazvani, počeli da kupujemo cveće i nakon godinu i po dana naše dvorište i kuću ukrašava više od 50 biljaka. U isto vreme počeo sam da se bavim obradom drveta i sada i u ovoj oblasti svoje ideje sprovodim u delo. Sve u svemu, nikad mi nije dosadno, uvek se nešto dešava ?

Vladimirove aktivnosti možete da pratite na njegovom YouTube i Instagram kanalu „Call me Vladimir“.