Наши људи

Како у један живот ипак ставити неколико?

Владимир Стоиљковић, механик продуката у Блоку „Прерада“ 20.01.2022 • 5 min read

Фотограф, сниматељ, спортиста, музичар… Изгледа да не постоји занимање које наш колега Владимир Стоиљковић,  механик продуката у Блоку „Прерада“, не може да савлада ? Уз то, ово је само део активности којим се наш колега бави кад није на послу у Рафинерији.

Владимир је мастер инжењер машинства и наш колега од априла ове године, а, како каже, машинство је његова професионална љубав. Пре доласка у нашу компанију Владимир је четири месеца провео у Африци, а тачније у Гани где је радио на нафтној платформи.

-У Гани сам вршио инспекцију заваривања и одржавања процесне опреме. Тај посао је захтевао на рад на висини и то су често била неприступачна места. То ми није представљао проблем јер поседујем лиценцу I.R.A.T.A. Rope Access која ми дозвољава да обављам рад на било којој висини и локацији. Рад у Африци је сличан послу који обављам у Рафинерији: у покрету, праћење радова, обилазак терена и мајстора, израда радних налога и извештаја…

Спорт је увек био неизоставан део живота нашег колеге. Од своје седме године Владимир се бави кошарком. Играо је за школу и факултет и нада се да ће му епидемиолошка ситуација дозволити да ускоро обуче и НИС-ов кошаркашки дрес.

-Пре четири године сам одлучио да је време да проширим интересовања у спорту и почео сам да се бавим кросфитом. Није ми било лако на почетку али ми је дугогодишње бављење кошарком свакако помогло. Годину дана касније открио сам салсу. Био је то потпуно нови свет за мене јер сам до сад плесао само на прославама и журкама али ми кажу да нисам лош ? – каже Владимир који се активно бави и фотографисањем.

-То ме је увек занимало само што никако нисам налазио прилику да се томе више посветим. Почео сам као аматер, нисам знао ни каква ми опрема треба. Много сам истраживао, учио гледајући едукативне видее на YouTube. Неколико година касније, одлучио сам да је време да почнем да се бавим снимањем и монтажом видеа. Тако да је поново уследило много сати вежбања и учења. Купио сам потребну опрему, камеру и дрон, и упутио се у обилазак Србије и посветио монтажи видеа о нашој заиста прелепој земљи. Велики сам љубитељ природе и трудим се да што више времена проводим ван града тако да сам успео да спојим два интересовања у једно.

Ако сте сад помислили да смо стигли до краја списка Владимирових интересовања и активности, а уједно и текста о нашем колеги, варате се. Како он све постиже је права мистерија :), јер Владимир налази време да свира бубњеве и гитару!

-Волим и да певам на свакој прослави на којој сам присутан :). Шалу на страну, ако се добро организујете и ако се бавите нечим што заиста волите, потрудићете се да пронађете слободно време – појашњава наш колега ког ни прошлогодишње ванредно стање није спречило да открије нова интересовања, садњу цвећа и обраду дрвета.

-Моја девојка и ја смо, ничим изазвани, почели да купујемо цвеће и након годину и по дана наше двориште и кућу украшава више од 50 биљака. У исто време почео сам да се бавим обрадом дрвета и сада и у овој области своје идеје спроводим у дело. Све у свему, никад ми није досадно, увек се нешто дешава ?

Владимирове активности можете да пратите на његовом YouTube и Instagram каналу „Call me Vladimir“.