Naši ljudi

Naš Slavko - naftaš, ribolovac i fotograf

Autor: tim NIS-a 29.04.2021 • 3 min read

Brojna svetska istraživanja su pokazala da hobi ima veliki uticaj na sve segmente života, pa i na posao, jer bavljenje aktivnostima koje volite čini vas odmornijim, zadovoljnijim, srećnijim i motivisanijim.

Ovog stava se pridržava i naš kolega Slavko Arsić, točilac na benzinskoj stanici „Predejane“, koji se od svoje sedme godine bavi ribolovom. Uticaj na to da se u tako ranom uzrastu opredeli baš za pecanje imalo je to što je uvek voleo prirodu i što u njegovom rodnom mestu Predejane živi veliki broj ribolovaca.

O tome koliko je Slavko dobar u pecanju govori i podatak da su tekstovi o njemu objavljivani u srpskim novinama „Ribolov“, hrvatskim „Praktični ribolov“, ali i u finskim medijima posvećenim ribolovu.

– Moj najveći ulovi su bucov od pet kilograma i štuka od 11, jer su u pitanju pozamašne kilaže za ove dve vrste riba – kaže naš kolega.
Ipak, ribolov nije jedini hobi kojim se Slavko bavi u slobodnom vreme. Njegova druga ljubav je fotografisanje.

-Na moju sreću uspeo sam da spojim ta dva hobija u jedan. Moje fotografije posvećene ribolovu su objavljene na raznim sajmovima, u svetskim katalozima, kao i na sajtu čuvenog švedskog proizvođača opreme za ribolov, Rapala.com. Pre pet godina sam postao i svetski promoter Rapale. To mi je omogućilo ne samo da koristim njihovu opremu koja je vrhunskog kvaliteta, već i da pecam van Srbije, a tačnije u Mađarskoj, Grčkoj, Bugarskoj i Makedoniji. Moja sledeća destinacija je Skandinavija i nadam se da će uskoro steći uslovi za ovo putovanje. U planu je i poseta daleke Rusije, odnosno Sibira gde bih pecao jednu od najpoznatijih riba koja se zove Tajmen – priča nam naš kolega.

Prema Slavkovim rečima, izbor hobija je nešto što mora biti samo vaš lični izbor, nešto za šta mislite da će vas usrećiti, raspoložiti i odmoriti.

-Svaki hobi je i prilika za upoznavanje ljudi sličnih ukusa i onih s kojima imate nešto zajedničko. Tako nastanu zaista kvalitetna prijateljstva – kaže naš kolega.