Наши људи

Наш Славко - нафташ, риболовац и фотограф

Аутор: тим НИС-а 29.04.2021 • 3 min read

Бројна светска истраживања су показала да хоби има велики утицај на све сегменте живота, па и на посао, јер бављење активностима које волите чини вас одморнијим, задовољнијим, срећнијим и мотивисанијим.

Овог става се придржава и наш колега Славко Арсић, точилац на бензинској станици „Предејане“, који се од своје седме године бави риболовом. Утицај на то да се у тако раном узрасту определи баш за пецање имало је то што је увек волео природу и што у његовом родном месту Предејане живи велики број риболоваца.

О томе колико је Славко добар у пецању говори и податак да су текстови о њему објављивани у српским новинама „Риболов“, хрватским „Практични риболов“, али и у финским медијима посвећеним риболову.

– Мој највећи улови су буцов од пет килограма и штука од 11, јер су у питању  позамашне килаже за ове две врсте риба – каже наш колега.

Ипак, риболов није једини хоби којим се Славко бави у слободном време. Његова друга љубав је фотографисање.

-На моју срећу успео сам да спојим та два хобија у један. Моје фотографије посвећене риболову су објављене на разним сајмовима, у светским каталозима, као и на сајту чувеног шведског произвођача опреме за риболов, Rapala.com. Пре пет година сам постао и светски промотер Рапале. То ми је омогућило не само да користим њихову опрему која је врхунског квалитета, већ и да пецам ван Србије, а тачније у Мађарској, Грчкој, Бугарској и Македонији. Моја следећа дестинација је Скандинавија и надам се да ће ускоро стећи услови за ово путовање. У плану је и посета далеке Русије, односно Сибира где бих пецао једну од најпознатијих риба која се зове Тајмен – прича нам наш колега.

Према Славковим речима, избор хобија је нешто што мора бити само ваш лични избор, нешто за шта мислите да ће вас усрећити, расположити и одморити.

-Сваки хоби је и прилика за упознавање људи сличних укуса и оних с којима имате нешто заједничко. Тако настану заиста квалитетна пријатељства – каже наш колега.