Zajednica

Kompanija NIS učestvovala na konferenciji CSR Srbija 2021

9.06.2021

Kompanija NIS učestvovala je na konferenciji CSR Srbija 2021, posvećenoj društveno odgovornom poslovanju, koju je sedmu godinu zaredom organizovao Color Media Communications.

Konferencija je održana u onlajn formatu, a otvorila ju je Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije.

Sa akcentom na Responsible Business, kao poslovni imperativ savremenog sveta, ova konferencija je okupila vodeće stručnjake u zemlji iz domena održivog razvoja. Svesni činjenice da je danas, u 21. veku, važnije nego ikada da kompanije budu usredsređene na stvaranje dugoročne vrednosti za sve zainteresovane strane, učesnici konferencije razmenili su svoja profesionalna iskustva, primere dobre prakse i očekivane pravce razvoja društveno odgovornog delovanja.

Nenad Stojković, menadžer za održivi razvoj u kompaniji NIS, učestvovao je na panelu Responsible leadership – Predvodnici društveno odgovornih promena, zajedno sa predstavnicima kompanija Delez Srbija i Hemofarm, kao i Fakulteta organizacionih nauka.

On je ovom prilikom izjavio da je u skladu sa čvrstim opredeljenjem da već danas gradi bolju budućnost za sve u Srbiji, NIS od 2009. godine kroz brojne društveno odgovorne projekte u lokalnim zajednicama uložio preko 4 milijarde dinara.

„Pomogli smo izgradnju, rekonstrukciju i opremanje brojnih škola, zdravstvenih ustanova, igrališta i parkova širom zemlje. Sve društveno odgovorne aktivnosti realizujemo pod sloganom „Budućnost na delu“, jer je naše strateško opredeljenje, a i iskrena želja menadžmenta i zaposlenih da našu zemlju menjamo na bolje i da to činimo svakog dana“, istakao je Stojković.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd