Volonterizam

NIS-ov karavan društvene odgovornosti obilazi zdravstvene ustanove širom Srbije

U Domu zdravlja Pančevo danas je svečano otvoreno Odeljenje dečje i preventivne stomatologije čiju kompletnu rekonstrukciju i nabavku savremene opreme je podržala kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“.

09.03.2020

Osim rekonstrukcije dečje stomatologije, kompanija NIS je donirala i sredstva za nabavku sanitetskog vozila Službi hitne pomoći Doma zdravlja Pančevo sa transportnim inkubatorom za novorođene bebe, čime su značajno unapređeni kvalitet i bezbednost u pružanju zdravstvene zaštite prevremeno rođenoj deci, novorođenčadi i odojčadi.

Istovremeno, zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera, organizovali su i akciju ulepšavanja prostora dečje stomatologije, kao i uređenje ulaza u Dom zdravlja. Ovom donacijom, vrednom ukupno 15 miliona dinara, ujedno je otpočeo i ovogodišnji karavan programa „Zajednici zajedno“ koji će zajedno sa NIS-ovim volonterima obići zdravstvene ustanove podržane ovim programom.

Svečanosti koja je organizovana u Domu zdravlja Pančevo prisustvovali su predstavnici kompanije NIS, lokalne samouprave, kao i osoblje ove zdravstvene ustanove.

Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada NIS-a je istakao značajnu saradnju koju kompanija realizuje sa gradom Pančevom u okviru društveno odgovornih projekata.

„Realizacija projekta u Domu zdravlja Pančevo je deo našeg prošlogodišnjeg konkursa „Zajednici zajedno“. Za 12 godina programa NIS je u grad Pančevo uložio 167 miliona dinara i realizovao 137 projekata koji su unapredili život zajednice. I u narednom periodu nastavićemo našu uspešnu saradnju sa Pančevom, a deo te podrške biće realizovan kroz podršku bezbednosti dece i unapređenju obrazovnog sistema u školama u Pančevu“, rekao je Gagić.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, naveo je da kompanija NIS pokazuje izuzetnu društvenu odgovornost prema lokalnim samoupravama i sredinama u kojima posluje.

„Mi već 12 godina sarađujemo sa NIS-om na programu „Zajednici zajedno“, a prošle godine u okviru ovog programa, kompanija je finansirala sektor zdravstvene zaštite, pre svega zdravstvenih ustanova u kojima se leče najmlađi. Ovom saradnjom, grad je dobio vozilo hitne pomoći sa transportnim inkubatorom za bebe, a ništa manje važna nije ni rekonstrukcija dečjeg stomatološkog odeljenja, budući da znamo koliko je za decu odlazak kod zubara stresan, i koliko je važno da se tu osećaju prijatno“, rekao je Pavlov.

Stojan Višekruna, direktor Doma zdravlja Pančevo, zahvalio je kompaniji NIS na podršci i istakao njenu važnost za ovu zdravstvenu ustanovu.

„Ovo je prva rekonstrukcija odeljenja dečje stomatologije u poslednjih 40 godina i umnogome će unaprediti rad naše zdravstvene ustanove, a ujedno, deci će omogućiti da se leče u znatnom drugačijem i lepšem ambijentu. Dečja stomatologija je jedina na teritoriji opštini Pančevo, i ovde dolaze sva deca iz predškolskih i školskih ustanova, što još više ističe značaj donacije“, rekao je Višekruna.

NIS je u okviru programa “Zajednici zajedno 2019” podržao 20 projekata za unapređenje zdravstvenih institucija širom Srbije, kako kroz nabavku savremenih medicinskih aparata i opreme, tako i kroz ulepšavanje prostorija u ovim institucijama. Na ovaj način kompanija želi da doprinese da najmlađi pacijenti u Srbiji, kao budućnost naše zemlje, imaju najkvalitetnije uslove za lečenje. Program društvene odgovornosti NIS-a „Zajednici zajedno“ traje već 12 godina i realizuje se u saradnji sa lokalnim zajednicama širom Srbije. Do sada je podržano više od 950 projekata iz različitih oblasti vrednih 1,2 milijardi dinara, a njihovom realizacijom unapređenjen je kvalitet života građana.