Biznis vesti

NIS razvija poslovanje u BiH - uvećani skladišni kapaciteti

Kompanija G Petrol, zavisno društvo Naftne industrije Srbije, dodatno je uvećala kapacitete za skladištenje dizela u centralnom delu Bosne i Hercegovine.

29.10.2020.

Terminal u Zenici ima zapreminu od 3 miliona litara i omogućava odlaganje dodatnih količina dizela koje se dopremaju iz Rafinerije nafte u Pančevu.

Nedavno je u ovaj terminal železnicom dopremljeno 1,7 miliona litara dizela proizvedenog u Pančevu. Proširenjem skladišnih kapaciteta omogućeno je urednije snabdevanje kupaca u BiH gorivom vrhunskog kvaliteta. Pored Zenice, G Petrol raspolaže terminalima u Srebreniku i u Popovima u Republici Srpskoj, zapremine 1,7 miliona litara. Gorivo zadovoljava sve BAS STANDARDE vrhunskog kvaliteta, a trenutno je na terminalima u ponudi EURO DIZEL 10 ppm zimskog kvaliteta.

Prema rečima Srđana Peševića, direktora G Petrola, promet u veleprodaji je u stalnom porastu tako da je proširenjem skladišnih kapaciteta povećana količina dizela u ponudi za veleprodajne kupce, ali korist imaju i potrošači u maloprodaji.

„Iako je dizel, koji se trenutno nalazi u Terminalu, namenjen prvenstveno za veleprodaju, u slučaju nepredviđenih situacija, mi imamo dovoljne količine da snabdemo svoje maloprodajne objekte u BiH i tako omogućimo nesmetano snabdevanje svih naših kupaca“, rekao je Pešević.

Pored skladišta, NIS u BiH rukovodi mrežom od 42 moderno opremljene stanice za snabdevanje gorivom.