Бизнис вести

НИС развија пословање у БиХ - увећани складишни капацитети

Компанија Г Петрол, зависно друштво Нафтне индустрије Србије, додатно је увећала капацитете за складиштење дизела у централном делу Босне и Херцеговине.

29.10.2020.

Терминал у Зеници има запремину од 3 милиона литара и омогућава одлагање додатних количина дизела које се допремају из Рафинерије нафте у Панчеву.

Недавно је у овај терминал железницом допремљено 1,7 милиона литара дизела произведеног у Панчеву. Проширењем складишних капацитета омогућено је уредније снабдевање купаца у БиХ горивом врхунског квалитета. Поред Зенице, Г Петрол располаже терминалима у Сребренику и у Поповима у Републици Српској, запремине 1,7 милиона литара. Гориво задовољава све БАС СТАНДАРДЕ врхунског квалитета, а тренутно је на терминалима у понуди ЕУРО ДИЗЕЛ 10 ппм зимског квалитета.

Према речима Срђана Пешевића, директора Г Петрола, промет у велепродаји је у сталном порасту тако да је проширењем складишних капацитета повећана количина дизела у понуди за велепродајне купце, али корист имају и потрошачи у малопродаји.

„Иако је дизел, који се тренутно налази у Терминалу, намењен првенствено за велепродају, у случају непредвиђених ситуација, ми имамо довољне количине да снабдемо своје малопродајне објекте у БиХ и тако омогућимо несметано снабдевање свих наших купаца“, рекао је Пешевић.

Поред складишта, НИС у БиХ руководи мрежом од 42 модерно опремљене станице за снабдевање горивом.