Biznis vesti

O daljem unapređenju saradnje između NIS-a i Ministarstva energetike

19.11.2020

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa Vadimom Jakovljevim, zamenikom generalnog direktora kompanije „Gaspromnjeft“ i predsednikom UO NIS-a, i Kirilom Tjurdenjevim, generalnim direktorom „NIS a. d.“. Sastanku je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije u Srbiji, Aleksandar Bocan Harčenko.

Mihajlovićeva je iskoristila priliku da zahvali kompaniji na društvenoj odgovornosti, posebno kada je reč o donaciji derivata i goriva i opremi za bolnice i uputila čestitke zbog uspešno realizovanog projekta „Duboka prerada“.

„Ovo je teška godina za sve nas. Hvala ambasadi Ruske Federacije na podršci u svim projektima koje smo uspešno realizovali u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, verujem da tu saradnju možemo nastaviti i u ovom ministarstvu, koje je otvoreno, da bude podrška 24 sata da se projekti ubrzaju, da se pokrenu novi i da zajedno rešavamo sve situacije, kako bismo bili još efikasniji. Hvala vam što razumete viziju i prioritete države. Naše dve države i dva predsednika imaju odlične odnose i tako će biti i dalje“, poručila je Mihajlovićeva.
Ona je dodala i da će Ministarstvo menjati najvažnije zakone u oblasti rudarstva i energetike, te usklađivati normativno okvir sa međunarodnim direktivama.

Vadim Jakovljev čestitao je Mihajlovićevoj imenovanje na novu dužnost i istakao uverenje da će saradnja biti još aktivnija i efikasnija.
„Hvala vam na podršci za projekat „Duboka prerada“, nastavljamo eksploataciju nafte i realizujemo radove koji su u ovom trenutku efikasni. Kompanija godinu završava bez povećanja zaduženosti, radili smo aktivno na smanjenju troškova kako bismo u ovim za sve nepovoljnim okolnostima mogli dalje da se razvijamo“, rekao je Jakovljev.

Ambasador BocanHarčenko rekao je da je podrška Ruske Federacije neupitna i zahvalio na spremnosti Ministarstva za sveobuhvatnu saradnju.
„Na osnovu iskustva u saradnji sa Vama kao ministarkom saobraćaja i infrastrukture, na projektu izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, uveren sam da ćemo dobar i uspešan rad nastaviti i sada“, rekao je Bocan Harčenko.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter