Бизнис вести

О даљем унапређењу сарадње између НИС-а и Министарства енергетике

19.11.2020

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са Вадимом Јаковљевим, замеником генералног директора компаније „Гаспромњефт“ и председником УО НИС-а, и Kирилом Тјурдењевим, генералним директором „НИС а. д.“. Састанку је присуствовао и амбасадор Руске Федерације у Србији, Александар Боцан Харченко.

Михајловићева је искористила прилику да захвали компанији на друштвеној одговорности, посебно када је реч о донацији деривата и горива и опреми за болнице и упутила честитке због успешно реализованог пројекта „Дубока прерада“.

„Ово је тешка година за све нас. Хвала амбасади Руске Федерације на подршци у свим пројектима које смо успешно реализовали у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, верујем да ту сарадњу можемо наставити и у овом министарству, које је отворено, да буде подршка 24 сата да се пројекти убрзају, да се покрену нови и да заједно решавамо све ситуације, како бисмо били још ефикаснији. Хвала вам што разумете визију и приоритете државе. Наше две државе и два председника имају одличне односе и тако ће бити и даље“, поручила је Михајловићева.

Она је додала и да ће Министарство мењати најважније законе у области рударства и енергетике, те усклађивати нормативно оквир са међународним директивама.

Вадим Јаковљев честитао је Михајловићевој именовање на нову дужност и истакао уверење да ће сарадња бити још активнија и ефикаснија.

„Хвала вам на подршци за пројекат „Дубока прерада“, настављамо експлоатацију нафте и реализујемо радове који су у овом тренутку ефикасни. Kомпанија годину завршава без повећања задужености, радили смо активно на смањењу трошкова како бисмо у овим за све неповољним околностима могли даље да се развијамо“, рекао је Јаковљев.

Амбасадор БоцанХарченко рекао је да је подршка Руске Федерације неупитна и захвалио на спремности Министарства за свеобухватну сарадњу.

„На основу искуства у сарадњи са Вама као министарком саобраћаја и инфраструктуре, на пројекту изградње брзе пруге Београд-Будимпешта, уверен сам да ћемо добар и успешан рад наставити и сада“, рекао је Боцан Харченко.

Прес служба

Милентија Поповића 1
11070 Београд