Šta je NIS Calling?

NIS Calling je fleksibilan plaćeni program prakse koji omogućava zainteresovanim studentima mnogobrojnih fakulteta da steknu prva radna iskustva i nove veštine u našoj kompaniji i na taj način se upoznaju u praksi sa oblastima za koje se školuju. Studentsku praksu smatramo zajedničkom investicijom u početak karijere mladih, jer računamo na to da naša budućnost počinje sa njima – njihovom energijom, entuzijazmom i željom da nas „pokrenu“.

NIS Calling studentima nudi mogućnost da organizuju svoje radno vreme kroz fond od 480 sati u 4 meseca, tako da će moći i da se posvete obavezama na fakultetu, ali i da organizuju svoj odmor.

U prethodnih šest sezona družili smo se i učili sa 180 studenata, a 30% NIS Calling polaznika i dalje radi u našoj kompaniji.

Pridruži nam se

POSTANI ČLAN NIS CALLING EKIPE

Koji su uslovi konkursa?

 

Ako si student treće, četvrte godine ili master student, govoriš engleski jezik i odlično poznaješ MS Office paket, ali si i motivisan/a da karijeru počneš u našem timu, ovo je prava prilika za tebe!

Za koje profile je namenjen program?

 

Za program mogu konkurisati studenti sa različitih fakulteta, kako u našem timu postoji veliki broj različitih pozicija od kojih će bar jedna sigurno biti za tebe!

Dodatne informacije koje se tiču pozicija stižu pre početka otvaranja prijava.

 

Najčešće postavljena pitanja

Kako izgleda proces selekcije?

Potrudili smo se da kreiramo proces koji će biti zanimljiv i koristan svim kandidatima. Nakon vaše prijave, kolege regruteri prolaze kroz biografije svih kandidata (znamo da postoji mit da se CV gleda 8 sekundi, ali mi ipak posvećujemo više pažnje). Svi koji prođu ovaj korak, biće pozvani da urade testove ličnosti i opštih sposobnosti. Nakon testova slede HR intervjui (obećavamo da ćemo vam unapred poslati savete da se pripremite za intervju), a oni najuspešniji nakon HR intervjua idu na finalni intervju sa budućim menadžerom. Posle svakog koraka očekuj povratnu informaciju, mejlom ili telefonom, u zavisnosti od kruga selekcije

Da li imam mentora?

Naravno! Svaki polaznik programa biće dočekan od strane mentora – naših kolega, koji su spremni da budu uz vas od početka do kraja programa. Mentor je tu da ti olakša privikavanje i prve dane programa, ali i da te strukturirano vodi kroz unapred kreiran plan za sve vreme trajanja program. Takođe, mentor je tu da ti da povratnu informaciju i usmeri za dalje ukoliko je to potrebno.

Ovih 480 sati prakse, u čemu je caka i koliko je to tačno dana?

Nema cake 😉 480 sati čini tri meseca prakse, uzimajući u obzir radnu nedelju od 5 dana i da radni dan traje 8 sati. E sad, mi ti dajemo mogućnost da tih 480 sati iskoristiš tokom 4 meseca. To znači da ćeš u slučaju ispita, obaveza na fakultetu i drugih obaveza moći da radiš part-time i fleksibilno. Vreme provedeno u prostorijama NIS-a dogovarate ti i tvoj mentor.

Da li mogu da dajem svoje ideje i iniciram neke pozitivne promene u kompaniji?

To od tebe i očekujemo 😉 Tebe vidimo kao nosioca sveže energije, novih ideja i nekog ko će nas umeriti da razmišljamo na drugačiji način. Baš kao i što kaže naš slogan #budućnostpočinjesatobom

Da li je program prakse plaćen?

Da. 😊 Više informacija možeš saznati tokom otvaranja prijava i procesa selekcije.

ČETIRI PRAKTIKANTA ODGOVARA NA PITANJA:

Kako ti se do sada dopadaju radno okruženje i atmosfera u timu, da li si zadovoljan svojim mentorom?

Na koji način si do sada koristio/la fleksibilnost koju ova praksa nudi, u smislu organizacije sopstvenog vremena?

Miona Markovic, sezona 7: 

Najveći izazov prilikom prijave za NIS Calling program mi je bio kako ću se uklopiti u radno okruženje i da li ću moći da ispratim tempo rada, s obzirom da nisam imala nikakvo ranije iskustvo. Rad sa mentorom, ali i pozitivna energija koja vlada, kako u timu, tako i u celoj kompaniji, dala mi je motivaciju da ne sumnjam u sebe. U organizaciji vremena, ali i samom procesu prilagođavanja studentskog života i prakse, neizmerno mi je pomogla mogućnost fleksibilnog radnog vremena, u dogovoru sa mentorom, kako sam bez pritiska uspela da završim sve ispite i dam godinu.

Isidora Veljanoski, sezona 7:

U NIS-u vlada pozitivna atmosfera i radno okruženje u kome može da se napreduje. Podrška mentora u radu mi je od velikog značaja jer me stimuliše da svakog dana budem bolja i uspešnija, sigurnija u sebe i svoja znanja. Zajedno postavljamo ciljeve, tražimo nove ideje i nove izazove. Zajedničkim radom rešavamo svaki novi zadatak i problem kada se pojave. Fleksibilnost prakse je mogućnost da se 480 sati (3 meseca) raspodele u 4 meseca. Slobodni dani mi pružaju mogućnost da se prilagodim obavezama oko fakulteta i da prisustvujem konsultacijama vezanih za diplomski rad, a pored svega sa dobrom organizacijom mi preostaje vreme za neke lične obaveze.

Vojin Kostić, sezona 7:

Na radno okruženje i atmosferu u timu gledam kao na najveći benefit NIS Calling programa, pored nesumnjivog znanja iz realnog poslovnog sveta. Pre polaska na praksu očekivao sam prijatno radno okruženje, ali mogu, već posle kratkog vremenskog perioda da kažem da su moja očekivanja daleko prevaziđena. Svi su veoma otvoreni i komunikativni, radi da prenesu znanje i podele svoje bogato iskustvo. Fleksibilnost koju program nudi je jako značajna, pogotovo za studente, jer smanjuje pritisak i omogućava usklađivanje drugih obaveza sa poslom. Tako da nema potrebe odricati se ili žrtvovati druga interesovanja zbog posla.

Violeta Piljojčić, sezona 7:

Radna atmosfera u bloku prerade (gde sam inače tu kao procesni inženjer) je vrlo radna hah i dinamična, gotovo u samom centru dešavanja gde teorijske osnove su potkovane praćenjem realnog rada postrojenja i realnim problemima.
Odnos sa mentorom je vrlo prijateljski i ujedno profesionalan, drago mi je da imam priliku da pratim i učim od nekog ko ovaj posao radi dugo i ekspert je u istom. Naravno, pored mentorke tu su i mnogi drugi inženjeri i operateri koji su na raspolaganju za sva moja pitanja i sa kojima svakodnevno pratim proces prerade i rešavam neke prilagođene zadatke/probleme.
Dobra stvar je to što praksa nudi mogućnost uklapanja i privatnih obaveza, što je meni bilo takođe važno kako bih uporedo ispratila i obaveze na fakultetu, a možda i potencijalno letovanje.

U slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja u vezi sa procesom selekcije ili samim programom NIS Calling, piši nam na hr.selekcija@nis.rs sa naznakom u subject-u maila „NIS Calling – pitanja“, a naš tim je tu sa svim odgovorima

Tvoje ideje i energija su pokretač naše zajedničke budućnosti!

Srećno!

Trening i razvoj

Podrška mentora

Fleksibilna praksa

Studija slučaja