Шта је NIS Calling?

NIS Calling је флексибилан плаћени програм праксе који омогућава заинтересованим студентима многобројних факултета да стекну прва радна искуства и нове вештине у нашој компанији и на тај начин се упознају у пракси са областима за које се школују. Студентску праксу сматрамо заједничком инвестицијом у почетак каријере младих, јер рачунамо на то да наша будућност почиње са њима – њиховом енергијом, ентузијазмом и жељом да нас “покрену”.

NIS Calling студентима нуди могућност да организују своје радно време кроз фонд од 480 сати у 4 месеца, тако да ће моћи и да се посвете обавезама на факултету, али и да организују свој одмор.

У претходних шест сезона дружили смо се и учили са 180 студената, а 30% NIS Calling полазника и даље ради у нашој компанији.

Придружи нам се

ПОСТАНИ ЧЛАН NIS CALLING ЕКИПЕ

Који су услови конкурса?

 

Ако си студент треће, четврте године или мастер студент, говориш енглески језик и одлично познајеш MC Office пакет, али си и мотивисан/а да каријеру почнеш у нашем тиму, ово је права прилика за тебе!

За које профиле је намењен програм?

 

За програм могу конкурисати студенти са различитих факултета, како у нашем тиму постоји велики број различитих позиција од којих ће бар једна сигурно бити за тебе!

Додатне информације које се тичу позиција стижу пре почетка отварања пријава.

 

Најчешће постављена питања

Како изгледа процес селекције?

Потрудили смо се да креирамо процес који ће бити занимљив и користан свим кандидатима. Након ваше пријаве, колеге регрутери пролазе кроз биографије свих кандидата (знамо да постоји мит да се CV гледа 8 секунди, али ми ипак посвећујемо више пажње). Сви који прођу овај корак, биће позвани да ураде тестове личности и општих способности. Након тестова следе HR интервјуи (обећавамо да ћемо вам унапред послати савете да се припремите за интервју), а они најуспешнији након HR интервјуа иду на финални интервју са будућим менаџером. После сваког корака очекуј повратну информацију, мејлом или телефоном, у зависности од круга селекције

Да ли имам ментора?

Наравно! Сваки полазник програма биће дочекан од стране ментора – наших колега, који су спремни да буду уз вас од почетка до краја програма. Ментор је ту да ти олакша привикавање и прве дане програма, али и да те структурирано води кроз унапред креиран план за све време трајања програм. Такође, ментор је ту да ти да повратну информацију и усмери за даље уколико је то потребно.

Ових 480 сати праксе, у чему је цака и колико је то тачно дана?

Нема цаке 😉 480 сати чини три месеца праксе, узимајући у обзир радну недељу од 5 дана и да радни дан траје 8 сати. Е сад, ми ти дајемо могућност да тих 480 сати искористиш током 4 месеца. То значи да ћеш у случају испита, обавеза на факултету и других обавеза моћи да радиш парт-тиме и флексибилно. Време проведено у просторијама НИС-а договарате ти и твој ментор.

Да ли могу да дајем своје идеје и иницирам неке позитивне промене у компанији?

То од тебе и очекујемо 😉 Тебе видимо као носиоца свеже енергије, нових идеја и неког ко ће нас умерити да размишљамо на другачији начин. Баш као и што каже наш слоган #будућностпочињесатобом

Да ли је програм праксе плаћен?

Да. 😊 Више информација можеш сазнати током отварања пријава и процеса селекције.

ЧЕТИРИ ПРАКТИКАНТА ОДГОВАРА НА ПИТАЊА:

Како ти се до сада допадају радно окружење и атмосфера у тиму, да ли си задовољан својим ментором?

На који начин си до сада користио/ла флексибилност коју ова пракса нуди, у смислу организације сопственог времена?

Миона Марковић, сезона 7: 

Највећи изазов приликом пријаве за NIS Calling програм ми је био како ћу се уклопити у радно окружење и да ли ћу моћи да испратим темпо рада, с обзиром да нисам имала никакво раније искуство. Рад са ментором, али и позитивна енергија која влада, како у тиму, тако и у целој компанији, дала ми је мотивацију да не сумњам у себе. У организацији времена, али и самом процесу прилагођавања студентског живота и праксе, неизмерно ми је помогла могућност флексибилног радног времена, у договору са ментором, како сам без притиска успела да завршим све испите и дам годину.

Исидора Вељаноски, сезона 7:

У НИС-у влада позитивна атмосфера и радно окружење у коме може да се напредује. Подршка ментора у раду ми је од великог значаја јер ме стимулише да сваког дана будем боља и успешнија, сигурнија у себе и своја знања. Заједно постављамо циљеве, тражимо нове идеје и нове изазове. Заједничким радом решавамо сваки нови задатак и проблем када се појаве. Флексибилност праксе је могућност да се 480 сати (3 месеца) расподеле у 4 месеца. Слободни дани ми пружају могућност да се прилагодим обавезама око факултета и да присуствујем консултацијама везаних за дипломски рад, а поред свега са добром организацијом ми преостаје време за неке личне обавезе.

Војин Костић, сезона 7:

На радно окружење и атмосферу у тиму гледам као на највећи бенефит NIS Calling програма, поред несумњивог знања из реалног пословног света. Пре поласка на праксу очекивао сам пријатно радно окружење, али могу, већ после кратког временског периода да кажем да су моја очекивања далеко превазиђена. Сви су веома отворени и комуникативни, ради да пренесу знање и поделе своје богато искуство. Флексибилност коју програм нуди је јако значајна, поготово за студенте, јер смањује притисак и омогућава усклађивање других обавеза са послом. Тако да нема потребе одрицати се или жртвовати друга интересовања због посла.

Виолета Пиљојчић, сезона 7:

Радна атмосфера у блоку прераде (где сам иначе ту као процесни инжењер) је врло радна хах и динамична, готово у самом центру дешавања где теоријске основе су потковане праћењем реалног рада постројења и реалним проблемима.
Однос са ментором је врло пријатељски и уједно професионалан, драго ми је да имам прилику да пратим и учим од неког ко овај посао ради дуго и експерт је у истом. Наравно, поред менторке ту су и многи други инжењери и оператери који су на располагању за сва моја питања и са којима свакодневно пратим процес прераде и решавам неке прилагођене задатке/проблеме.
Добра ствар је то што пракса нуди могућност уклапања и приватних обавеза, што је мени било такође важно како бих упоредо испратила и обавезе на факултету, а можда и потенцијално летовање.

У случају било каквих недоумица или питања у вези са процесом селекције или самим програмом NIS Calling, пиши нам на hr.selekcija@nis.rs са назнаком у субјецт-у маила „NIS Calling – питања“, а наш тим је ту са свим одговорима

Твоје идеје и енергија су покретач наше заједничке будућности!

Срећно!

Тренинг и развој

Подршка ментора

Флексибилна пракса

Студија случаја