NIS a.d. Novi Sad - aktivnosti povodom pojave i širenja koronavirusa

Povodom pojave i širenja koronavirusa (COVID-19) iz Kine u druge države sveta, te posebno delikatne situacije u Italiji, u NIS-u je kao kompaniji sa više od 11 hiljada zaposlenih podignut nivo opreza i preduzeti su neophodni koraci u cilju prevencije.

12.03.2020

Zaposleni NIS-a su putem internog portala i drugih glasila na nivou kompanije detaljno upoznati sa simptomima i merama zaštite od koronavirusa. Date su jasne instrukcije o postupanju u slučaju sumnje o zarazi, preporuke za ostanak kod kuće u tom slučaju, kao i izbegavanja masovnih okupljanja, prometnih mesta, nošenja maske ukoliko postoji sumnja da je zaposleni zaražen.

U skladu sa merama zaštite od koronavirusa, kompanija je donela prepoporuku o odlaganju svih službenih putovanja u inostranstvo do daljnjeg. Takođe, predloženo je izbegavanje okupljanja većeg broja zaposlenih, kao i održavanje sastanaka preko video veze. Zaposleni su informisani da sve aktuelne informacije o koronavirusu mogu da prate putem sajta koji je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije http://covid19.rs/ a takođe su upoznati i sa kontakt telefonom Ministarstva zdravlja 064 894 52 35, kao i lokalnih zavoda za javno zdravlje.

Posebne mere su sprovedene u odgovarajućim organizacionim delovima kompanije, posebno u Bloku Promet koji obuhvata sve benzinske stanice NIS-a. Nabavljene su zaštitne maske za zaposlene, pojačane su higijenske mere, nabavljena su sredstva za dezinfekciju ruku, poslato interno obaveštenje za zaposlene. Uspostavljena je jasna komunikacija i koordinacija sa Funkcijom sa HSE (Health, Safety, Environement), koja podrazumeva praćenje situacije kako na nivou kompanije i zavisnih društava, tako i sa podizvođačima i trećim licima.

Kao društveno odgovorna kompanija, NIS će nastaviti da poštuje sve preporuke nadležnih državnih organa i pažljivo pratiti razvoj situacije kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama, vezano za pojavu i širenje koronavirusa.