NIS na panelu „Uspešne dame u biznisu – Uloga znanja i iskustva na putu do uspeha“

31.10.2022.

U okviru prvog Međunarodnog samita mladih „Otvoreni svet“ koji je organizovan na Zlatiboru, održan je panel na temu „Dame u biznisu – Uloga znanja i edukacije na putu ka uspehu“.

Na ovom panelu učestvovala je Jelena Popara, direktorka Funkcije za internu reviziju i upravljanje rizicima u kompaniji NIS, Olivera Petrović, direktor korporativnih komunikacija u kompaniji „Merkator-S“ kao i Lana Jelić, rukovodilac sektora za uvoz, izvoz i komunikaciju sa klijentima u industriji mesa „Matijević“.

Učesnice panela su govorile o svojim kompanijama, ali i ličnom iskustvu u biznisu i o svojim timovima. Panelistkinje su takođe razgovarale o načinima zaposlenja u njihovim kompanijama, programima za mlade koje ove kompanije imaju, zatim o edukaciji, kao i svemu što je važno prilikom zaposlenja i napredovanja.

Razgovarajući o biznisu i ličnom razvoju, Jelena Popara je istakla izuzetnu važnost kontinuirane edukacije, ali i značaj kvalitetnog i dobro obrazovanog tima.

„Kada ste interna revizija jedne velike kompanije, vi ste apsolutno deo biznisa, radite sa biznisom i unapređujete biznis procese.“

Ona je istakla  da kompanija NIS ima jednu od najvećih revizija u Republici Srbiji, pored Narodne banke Srbije, i da se njen tim sastoji od najboljih geologa, tehnologa, IT-jevaca, ekonomista, pravnika. Uz svo to znanje, svi oni zajedno su pravi saveznik biznisu i brinu o stabilnosti i dugoročnom razvoju kompanije.

„Kod nas je tema timskog rada nešto što se podrazumeva i tu bih spojila timski rad i timski plan sa edukacijom. Jer, kada se pojavi nešto novo na čemu se naš osnovni biznis razvija, ja kao lider moram da pošaljem svoj tim da se edukuje i dobije svoja potrebna znanja. Nikada kao pojedinci nećemo biti odlični u svemu i zato tim i postoji“, rekla je Popara.

Odgovarajući na pitanje koliko je teško biti žena lider, kakve to izazove podrazumeva i da li postoje prepreke, Popara je navela da je u kompaniji NIS najveći broj ljudi inženjerskog obrazovanja.

„Mi nikada nemamo tu temu da li sam žena ili muškarac. Kompanija ima 11.000 zaposlenih i 30 odsto srednjeg i top menadžmenta su žene. Pravila su zaista jednaka za sve, ako znaš imaćeš priliku da to pokažeš i napredovaćeš u svojoj karijeri“, rekla je ona, zaključujući da je strateški pristup u razvoju karijere izuzetno važan.

Jelena je tokom izlaganja pomenula i da kompanija NIS sprovodi programe namenjene studentima, kao što je NIS Calling, što je izuzetno važno, jer na taj način mladi stiču svoja prva radna iskustva i dobijaju priliku da razumeju naftni biznis. Govoreći o tome, naglasila je da joj je veliko zadovoljstvo što je jedan od učesnika na samitu mladih na Zlatiboru najmlađi član njenog tima, Ivana Luković, koja je bila najbolji student na Rudarsko-geološkom fakultetu, a koja je sada na praksi u kompaniji.

Trenutno je u toku prijava za program NIS Energy, čija naredna sezona počinje u februaru, a namenjen je diplomcima i master studentima sa manje od godinu dana radnog iskustva. „Ukoliko imate interesovanja, ukoliko vaš profil na bilo koji način može da se poveže sa naftnim biznisom, dobrodošli ste“, rekla je Jelena, a OVDE se možete prijaviti za ovaj program.

Ceo panel možete pogledati na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=SEVLTPeviNQ

Foto: Ringier

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter