Каријера

НИС ми пружа шансу да се развијам и идем напред

Текст и фото: BIZLife 25.12.2020 • 3 min read

Бојан Мијатовић завршио је основне и мастер студије на Технолошком факултету у Новом Саду, а своју професионалну каријеру започео је у НИС-у у оквиру НИС-овог програма стипендирања и подстицања напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду.

Како наводи за BIZlife, у Србији је остао јер је мишљења да рад и труд могу да се цене на правом месту, у адекватној компанији.

“Компанија као што је НИС пружа веома фине могућности за младе људе жељне знања, искуства и рада, да се могу доказати, али и усаврашавати и напредовати по питању каријере. Оно што је јако битно је да се у нашој компанији пружа могућност, поготову младим људима, да усавршавају вештине, попут инжењерских, као у мом случају, тако и вештине попут организационих, комуникационих итд”, каже Мијатовић.

Како наводи, интересантно је да се у НИС-у даје велики фокус на дигитализацију, односно праћење модерних трендова.

“Драго ми је да сам члан једне такве компаније где видимо да стварно не каскамо за осталима”.

Шта га везује за Србију, које су предности компаније и шта му је битно када је у питању компанија у којој ради погледајте у видеу.

 

Своја искуства на ове теме поделио је на снимању, које је реализовано у оквиру пројекта „Одлив мозгова из Србије – Поступи одговорно сада за будућност Србије“, који Српска асоцијација менаџера (САМ) спроводи уз подршку Владе Швајцарске.

Пројекат је покренут са циљем подизања свести јавности о одливу мозгова из Србије, као и креирања дијалога на тему позитивних аспеката циркуларних миграција. Посебан задатак пројекта је да укаже на могућности и прилике за професионалних и лични развој младих у Србији кроз промоцију компанијских програма за развој талената, стручних пракси и стипендирања, програма за привлачење кадрова и стручњака из дијаспоре, као и успостављању дијалога са државним институцијама на тему циркуларних миграција.