Архива вести

Кирил Кравченко најмоћнији странац у Србији 2011.

December 12, 2000

Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а проглашен је за најмоћнијег страног држављанина Србије у 2011, према анкети коју традиционално, сваке године, спроводи дневни лист „Блиц”. Ово је трећа година за редом да се Кирил Кравченко налази на листи најмоћнијих станаца у Србији.

Доносећи ову одлуку, жири „Блица“ руководио се при одлучивању следећим критеријумима: финансијски и политички утицај, јавна препознатљивост, лични ауторитет, ауторитет институције коју представља, лична харизма и лакоћа остваривања циљева.

Осим личне снаге и пословне изузетности, на избор Кравченка, као првог човека НИС-а, утицали су и изванредни пословни резултати Компаније, који су, из године у годину све бољи. НИС је за првих девет месеци 2011. остварио добит која је 71 одсто већа од добити из истог периода 2010. године, а очекује се да укупна добит буде двоструко већа. Осим укупне модернизације и значајних инвестиција, НИС је унапредио рад и извештавање у области одрживог развоја према европским стандардима, почео ширење пословних активности у региону и трансформацију из нафтно-гасне у енергетску компанију, чиме је руководство на челу са Кравченком потврдило своју опредељеност да НИС буде регионални лидер у овој области.