Архива вести

НИС подржао Мамут фест у Кикинди

December 12, 2000

Циљ фестивала је промовисање и заштита природног наслеђа, светске баштине и културне традиције, и све то кроз забаву и едукацију за најмлађе.

Циљ фестивала је промовисање и заштита природног наслеђа, светске баштине и културне традиције, и све то кроз забаву и едукацију за најмлађе.
Мамут фест обухвата низ забавних и атрактивних садржаја намењених деци и омладини и обележева годишњицу открића једног од најзначајнијих остатака мамута у свету, популарно названог Кика. Манифестација је отворена креативном радионицом „Рођенданска честитка“ на којој је око три стотине предшколске деце из Кикинде на градском тргу израђивало честитке упућене мамуту Кики. Овогодишњи програм је био обогаћен и пристуством гостију из Хрватске и Словеније, попут Тифолошког музеја из Загреба са радионицом „Погоди што је“, као и изложбом Природњачког музеја из Београда „Од сумрака до свитања“, „Квизом из доба Јуре“, такмичењу основаца у познавању историјата открића кикиндског мамута, разним едукативним радионицама, као и осталим занимљивим активностима. НИС подржава ову манифестацију у оквиру свог корпоративног програма подршке развоју локалне заједнице. Пројекат Мамут фест је изабран у оквиру Јавног конкурса „Заједници заједно“, а намењен је подршци пројектима из области спорта, културе, екологије, науке и хуманитарних делатности у градовима и општинама у којима НИС послује.