НИС поново међу три најпожељнија послодавца у Србији

14.06.2024.

Компанија НИС, која ангажује више од 13.000 запослених, поново је изабрана међу три водећа послодавца у нашој земљи, резултат је истраживања „TalentX“ које је спровела група сајтова за запошљавање Poslovi.Infostud.

За НИС је посебно значајно што је у овој анкети, спроведеној од 11. марта до 11. априла ове године, учествовало 11.000 испитаника (грађана Србије старијих од 18 година) који су одабрали најпожељније послодавце. Циљ истраживања је боље разумевање домаћег тржишта рада, па су учесници, између осталог, одговарали на питања која се тичу искустава из процеса селекције кандидата за посао, на који начин се информишу о послодавцима, које карактеристике су им значајне како би се пријавили за посао и остали да раде у некој компанији, и тако даље.

За компанију НИС ово истраживање није значајно само због рангирања послодаваца, већ и због могућности да се компанија упозна са искуствима и очекивањима испитаника, те да сходно томе мења и унапређује своје праксе.

Истраживање „TalentX“ спроводи се сваке две године, а 2020. и 2022. године компанија НИС такође је била међу најпожељнијима послодавцима у Србији. Ова признања за компанију  представљају нови подстрек да настави да ради на унапређењу искуства запослених, али и кандидата за запослење.

Алиса Евсина, ХР директорка НИС-а је изјавила:

„НИС је комплексна компанија, по својој величини, структури и типовима послова које запослени обављају. Управо због тога, свака промена захтева много труда, упорности и креативности. Овo признањe je подстрек да наставимо да радимо на унапређењу искуства запослених и привлачењу кандидата за запослење. Видимо га као мотивацију, али и као обавезу да оправдамо поверење које смо стекли и да наставимо да се трудимо да пратимо најбоље праксе у индустрији. Награда нам је важна, али нам је још важније да наши запослени буду задовољни и да постану наши највећи промотери”.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*