HR WEEK Велика манифестација HR света у Србији

29.11.2021.

„Као друштвена бића, којима је стало до повратних информација из окружења, сви желимо да пронађемо своје место у друштву, а на радном месту да се наш ангажман адекватно вреднује“, рекла је током свог наступа Алиса Евсина, HR директор НИС-а.

Компанија НИС је и ове године била генерални спонзор HR Week-а који је протекле недеље, трећу годину заредом, окупио више од 4.000 HR стручњака из 47 земаља света. Током пет дана, учесници конференције су разменили најбоље праксе из области HR-а, анализирали глобалне трендове и говорили о улози коју HR има у новим, изазовним околностима у пословању свих компанија.

Један од главних закључака овогодишњег HR Week-а био је да HR заједница мора активно да ради на унапређењу посвећености запослених, посебно у изазовном периоду у ком се налазимо. Чињеница је да је запослени који се осећа цењеним и поштованим увек спреман да уради више и боље од колега који не добијају такву врсту признања.

„Ова једноставна истина важи за све индустрије и, чини се, за све запослене, без обзира на разлике у нашим карактерима. Као друштвена бића, којима је стало до повратних информација из окружења, сви желимо да пронађемо своје место у друштву, а на радном месту да се наш ангажман адекватно вреднује“, рекла је током свог наступа Алиса Евсина, HR директор НИС-а и додала:

„Живимо у свету који се мења муњевитом брзином и те промене не треба да нас плаше. Компаније морају да развију начине да пруже подршку и сигурност својим запосленима који ће заузврат бити основа стабилности компаније у свим околностима. То није лак посао, посебно у турбулентним временима каква имамо сада. Зато је важно да се подсетимо да су HR стручњаци ту да дају алате и знање, али су лидери ти који су одговорни за људе, њихов учинак и развој. И поред тога, сваки запослени треба да преузме иницијативу у вези са својом каријером и да постави своје личне циљеве.“

Поред Алисе Евсине, испред компаније НИС на HR Week-у су учествовале и Ања Мученски, руководилац Сектора за тренинг и развој, Бојана Сајловић, HR бизнис партнер Downstream-а и Тијана Карановић, HR менаџер у Блоку „Истраживање и производња“. Оне су у својим наступима нагласиле да HR професија мора, пре свега, константно да се развија, да буде иновативна и хумана, као и да мора да буде фокусирана на запослене и њихово искуство и развој.

HR Week је заокружен наступом Романа Квитко, HR директора Гаспром њефта, који је говорио о улози коју посвећеност запослених има у остварењу пословних циљева сваке компаније.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd