Награђени победници хакатона „Најбоље Drive.Go искуство за потрошаче“

25.09.2023.

У оквиру DIGIHACK 2023 конференције одржан је хакатон за унапређење мобилне апликације НИС-а под називом „Најбоље Drive.Go искуство за потрошаче“ чији су победници проглашени у недељу, 24. септембра, након 24-часовног такмичења.

Међу 9 тимова који су се надметали у финалу, одабрана су и награђена најбоља три решења која потрошачима нуде веће бенефите и додатне функционалности приликом плаћања горива без одласна на касу, уз помоћ Drive.Go мобилне апликације. Стручни жири оценио је да је најбоље решење осмислио тим „Gluka”, док су као другопласирани и трећепласирани проглашени тим „Winx”, односно тим „CC#4”.

Организатори Конференције, FD Organization, су за прва три места обезбедили награду у износу од по 1.000 евра за сваки од тимова, а свим учесницима, заједно са Connect The Dots Start Up, током целодневног трајања хакатона, омогућени су врхунски услови за рад на софтверским решењима, уз значајну менторску подршку представника Connect The Dots Start Up и компаније НИС.

Као компанија која се у свим сегментима пословања ослања на примену савремених технолошких решења, а младе таленте види као нову енергију за даљи развој компаније, НИС је ове године подржао конференцију DIGIHACK која обједињује технолошке стручњаке, компаније у самом врху IT индустрије, као и креативце који су будући носиоци промена. Конференција, која ја одржана  22. септембра у МТС дворани у Београду, у организацији FD Organization, окупила је ове године више од 250 делегата и представила више од 10 компанија.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд