Заједница

НИС-ов караван друштвене одговорности посетио Ниш

02.09.2020

Караван Клуба волонтера НИС-а наставио је да обилази здравствене установе широм Србије, које је компанија НИС подржала у оквиру програма „Заједници заједно 2019“. Овога пута, станица је била Дом здравља Ниш где су волонтери НИС-а организовали акцију улепшавања простора Одељења дечје стоматологије. Како би посета најмлађих Нишлија стоматологу била што пријатнија, чланови Клуб волонтера НИС-а су занимљивим и сликовитим постерима оплеменили  простор ове медицинске установе, којој је НИС такође донирао средства за набавку две стоматолошке столице.

Марија Јововић,  управница НИС-овог Аеро сервиса у Нишу, и активни члан Клуба волонтера НИС-а није крила задовољство због учествовања у овој акцији. „Драго ми је што  радим у компанији која ми је омогућила да будем део тима Клуба волонтера и што можемо да учинимо нешто боље и лепше за Дом здравља у Нишу. Надам се да ће ова акција бити мотив и другим колегама да се придруже и учествују у волонтерским акцијама, јер наше мало некоме значи много“.

„Захваљујем се компанији НИС која је донирала две стоматолошке столице, оплеменила овај диван  простор на Одељењу дечије превентивне стоматологије Дома здравља и обрадовала сву децу Ниша. Ова донација умногоме ће олакшати и унапредити рад наших лекара и стручног особља, али у исто време допринети да се наши најмлађи пацијенти осећају пријатно у новом амбијенту“, изјавила је Јасмина Лапчевић специјалиста дечје превентивне стоматологије у Дому здравља Ниш.

Осим набавке савремене стоматолошке опреме за Дом здравља у Нишу, НИС је прошле године уложио укупно пет милиона динара у унапређење услова рада здравствених институција у којима се лече најмлађи у Нишу. Своју бригу и одговорност према Нишлијама, компанија је показала донацијом средстава за набавку дијагностичког офтамолошког апарата Заводу за здравствену заштиту студената Ниш, као и набавком  три ЕКГ апарата и три инхалатора Заводу за хитну медицинску помоћ Ниш-а.

Компанија НИС већ 12 година активно улаже у развој локалне заједнице и унапређује квалитет живота грађана широм Србије. До сада је кроз НИС-ово програм „Заједници заједно“ подржано више од 950 пројеката из различитих области вредних 1,2 милијарди динара. Само у Нишу, компанија је до сада уложила 65 милиона динара и реализовала 73 пројекта који су унапредили живот грађана.