Архива вести

Лабораторијa за савремену физику на Физичком факултету

December 12, 2000

Лабораторија ће користити не само студентима, већ и талентованим средњошколцима у припремама за државна и међународна такмичења из физике.

Адаптацијом Лабораторије за савремену физику Физички факултет је добио нове компјутере, дигитални хронометар са фотосензорима, калиометре, Гајслерове лампе и осталу опрему потребну за рад.
Адаптацијом Лабораторије за савремену физику Физички факултет је добио нове компјутере, дигитални хронометар са фотосензорима, калиометре, Гајслерове лампе и осталу опрему потребну за рад. Свечаном отварању су присуствовали заменик генералног директора НИС-а Андреј Шибанов, менаџер НИС-а за сарадњу са универзитетима Снежана Лакићевић, декан Физичког факултета др Јаблан Дојчиловић, проректор Београдског универзитета проф. др Иванка Поповић, као и бројни професори и студенти. „Сарадња са Физичким факултетомнам је од изузетне важности јер делимо став и енергију коју улажемо у развој науке и квалитет образовања студената у Србији. Већ дуги низ година НИС инвестира у пројекте који за циљ имају побољшање квалитета образовања као што су Олимпијаде знања и опремање учионица и лабораторија, а стипендирамо и најбоље студенте, јер верујемо да је то прави пут да добију добро образовање, али и елан да раде кад знају да имају подршку“ изјавио је Андреј Шибанов. Током церемоније отварања нове лабораторије уручене су и статуе Енергије знања најбоље пласираним учесницима Српске физичке олимпијаде за основне школе. Након отварања лабораторије, одржана је свечаност поводом дана факултета, на којој је декан др Јаблан Дојчиловић уручио захвалницу компанији, коју је у име НИС-а примила Снежана Лакићевић. Опремање лабораторије је део НИС-овог корпоративног програма „Енергија знања”, у оквиру кога је компанија потписала споразуме о сарадњи са Универзитетима у Београду и Новом Саду, као и готово 20 појединачних факултета са два највећа универзитета у земљи.