Архива вести

На Београдској берзи представљени полугодишњи резултати пословања НИС-а

December 12, 2000

Инвеститорима, акционарима и брокерима резултатe пословања је представио Антон Фјодоров, директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство. Резултатe пословања је представио Антон Фјодоров, директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство Према његовим речима, нето добит групе НИС према резултатима за шест месеци 2014. године износи 17 милијарди динара, што је пет одсто мање од истог показатеља прошле године.У истом периоду, ЕБИТДА, односно добит пре плаћања камата, пореза и амортизације износила је 30,9 милијарди динара, што је за 10 одсто боље од истог показатеља у прошлој години.

ЕБИТДА, односно добит пре плаћања камата, пореза и амортизације износила је 30,9 милијарди динара, што је за 10 одсто боље од истог показатеља у прошлој години.
Фјодоров је говорио и о другим финансијским показатељима из пословања НИС-а, као и о реализацији свих важних пројеката компаније у 2014. години. Након презентације резултата за првих шест месеци ове године, он је одговарао на питања представника стручне јавности која су се тицала пословања компаније, планова и даљих инвестиција.