Архива вести

НИС и АП Војводина потписали Споразум о реализацији пројекта „НИС шанса 2014/2015“

December 12, 2000

Споразумом се утврђују међусобна права и обавезе приликом запошљавања дипломираних студената и средњошколаца у НИС-у, без претходног радног искуства. Споразум су потписали Андреј Шибанов, заменик генералног директора НИС-а и Мирослав Васин, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова.

Предвиђено је заједничко финансирање и запошљавања 84 младих без радног искуства који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање на територији АПВ.
Предвиђено је заједничко финансирање и запошљавања 84 младих без радног искуства који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање на територији АПВ. НИС ће финансирати овај пројекат са готово 22 милиона динара, односно 50 одсто средстава, а исто толико ће издвојити покрајински Секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова. „ На овај начин академци и средњошколци добијају прилику да одмах по завршетку школовања почну да раде и наставе своје стручно усавршавање кроз праксу у једној од најуспешнијих компанија у Србији. НИС са друге стране добија младе и образоване људе, од којих ствара стручне кадрове, који су неопходни за успешно пословање сваке компаније“, изјавио је Андреј Шибанов. У оквиру програма „НИС шанса“, компанија је до сада запослила више од 660 младих стручњака.