Архива вести

НИС и „Наша Србија“ за децу са Космета

December 12, 2000

НИС и невладина организација „Наша Србија“ данас су организовали хуманитарну акцију за децу са Косова и Метохије.

У оквиру тродневног боравка у главном граду, око сто малишана из српских енклава уживало је у сценско-музичком програму на клизалишту на Тргу Николе Пашића где су им додељени и новогодишњи пакетићи, поклон НИС-а.

У програму који је приређен том приликом, учествовали су Дечја филхармонија и њен фонд „Деца деци“, чланови Клизачког савеза Србије и певачица Ана Бебић. Програм је настављен дружењем са популарним певачем Сергејом Ћетковићем.

„НИС је данас не само највећи инвеститор у економију Србије, већ у развој социјалне сфере и побољшање квалитета живота. Поред раста ефикасности нашег бизниса, ми развијамо свет око нас. Сваке године НИС реализује велике социјалне пројекте у области развоја спорта, младих талената, културе и региона у којима послујемо. Сваке године на том путу придружује нам се све више партнера и истомишљеника. Ипак, помоћ младим генерацијама у нашој стратегији друштвене одговорности и у нашим срцима има посебно место. На најмлађима свет остаје” изјавио је Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а.

Догађај на друштвеним мрежама НИС-а: Facebook, Youtube, Twitter.

Посета деце са Космета Београдској леденој сцени резултат је сарадње НИС-а са Скупштином града Београда у оквиру Београдизације Београда и корпоративног програма компаније „Култура без граница“.

Током боравка у Београду, од петка до недеље, НИС и „Наша Србија“ су за децу организовали бројне занимљиве активности које су им пружиле прилику да упознају најлепши део престонице. Уприличена је посета Храму Светог Саве, Музеју ваздухопловства, представа у Позоришту „Бошко Буха“, биоскопу „Рода синеплекс“ и пловидба бродом Дунавом и Савом.