Архива вести

“Спортом против насиља” у Новој Вароши

December 12, 2000

Акција "Спортом против насиља" у ОШ "Живко Љујић" која је једина основна школа на територији Нове Вароши, била је прави празник за све ђаке. Том приликом 200 ученика из 32 оделења, упознали су се са програмом “Светске тениске федерације” (Интернатионал Теннис Федератион ИТФ) – МИНИ ТЕННИС, који је намењен деци школског узраста, а за циљ, поред школе тениса, има популаризацију спортских вредности, културе ненасиља, фер плеја у спорту као изузетно важном елементу у здравом развоју деце. Осмеси, граја, радост деце, потврда је да су овакве манифестације нешто што је прави путоказ живота за млади нараштај наше земље, нешто за чиме вапе срца нашим малишана. Спорт, љубав, топла реч је најлепша порука деци којим путем поћи и крчити животне стазе.

Деци су, поред тениске обуке, уручени поклони које је обезбедио НИС, вишегодишњи генерални спонзор ТСС-а у оквиру свог програма „Енергија спорта“ и стратегије друштвено одговорног пословања.
Деци су, поред тениске обуке, уручени поклони које је обезбедио НИС, вишегодишњи генерални спонзор ТСС-а у оквиру свог програма „Енергија спорта“ и стратегије друштвено одговорног пословања. На овај начин НИС се активно укључио, као партнер Тениског савеза, у промоцији здравог живота и анимирања младих талената. Акција “Спортом против насиља“ биће одржана широм Србије у преко 300 основних школа током школске 2014/15 године. Уз коришћење мини терена, мањих рекета и лакших лоптица, деца су имала могућност да се упознају са вештинама играња тениса уз опрему која је прилагођена њиховом узрасту. Зато и не чуди фантастичан одзив најмлађих који су ову акцију прихватили и пронашли себе, а самим тим и дали пуно оправдање за ову акцију далекосежних могућности. Прва искуства с почетка ове акције, која је по карактеру едукативно- васпитна, показује да је прилаз деци основног школског узраста био изузетно успешан, одабир презентера показао се као пун погодак, а градови домаћини су у правом тренутку и на прави начин схватили да се кроз ову и сличне акције забавног карактера уобличи и на прави начин покажу вредности које су потребне најмлађима у њиховом одрастању. Акција "Спортом против насиља“ овог лета одржана је у Београду, Новом Бечеју, а са новом школском годином наставила се у Новом Пазару, Пријепољу, следе Врњачка Бања и Краљево (22. 10. 2014), Јагодина (28.10.2014), Крагујевац (4.11.2014), Ужице (11.11.2014), Бујановац (18.11.2014), Владичин Хан и Сурдулица (25.11.2014).