Архива вести

Уз помоћ НИС-а четири медаље за Србију

December 12, 2000

Фото Рајко Ристић Сребрну медаљу је освојио Алекса Милосављевић из Средње школе Свилајнац, док су бронзу понели Марко Нешић из Средње школе Крупањ, Давид Копривица из Ваљевске гимназије и Милош Селаковић из Ужичке гимназије.

Млади хемичари су се пласирали за учешће на Међународној хемијској олимпијади након победе на Српској хемијској олимпијади, која се одржава под покровитељством НИС-а.
„Ове године смо имали велику помоћ око одласка на Међународну хемијску олимпијаду. Компанија НИС је обезбедила новац и за припрему деце (организација Српске хемијске олимпијаде), и за одлазак на Међународно такмичење. Претходних година су трошкове сносили Српско хемијско друштво и Хемијски факултет и било је много теже. Ове године смо срећни и захвални компанији“, рекао је вођа пута, професор Никола Радуловић са Београдског универзитета. Млади хемичари су се пласирали за учешће на Међународној хемијској олимпијади након победе на Српској хемијској олимпијади, која се одржава под покровитељством НИС-а. Већ другу годину за редом, уз подршку компаније талентовани ђаци добијају прилику да учествују на српским и међународним олимпијадама из математике, физике и хемије.