Спонзорства и донације

Донација НИС-а Дому здравља „Др Симо Милошевић“ Чукарица

18.08.2021

Желећи да пружи свој допринос унапређењу квалитета рада здравствених установа у нашој земљи, компанија НИС је донирала возило за потребе патронажне службе Дому здравља „Др Симо Милошевић“ на Чукарици у Београду. Такође, НИС је подржао реконструкцију одељења гинекологије Дома здравља Жарково, који послује под окриљем Дома здравља „Др Симо Милошевић“. У извођењу појединих радова током реконструкције учествовали су и запослени НИС-а, чланови Клуба волонтера. Овом приликом компанија НИС је донирала „Јазак“ воду за запослене и пацијенте Дома здравља.

Др Ненад Бјелица, директор Дома здравља „Др Симо Милошевић“, захвалио је компанији НИС на донацији, наводећи да 227.000 људи има опредељене здравствене картоне у овој установи.

„Претходни период нас је као друштво научио да је државно здравство нешто што је, нарочито у претходне две године, спасило много живота. Али, државно здравство је тековина коју треба да очувамо као друштво у целини. НИС нам је показао да здравствени радници нису остали сами да се о њему старају и да га очувају, већ се јавио као поуздан партнер када је то било најпотребније. Налазимо се на умивеном и лепом одељењу гинекологије, које је захваљујући компанији НИС реконструисано, а испред зграде се налази возило које је такође добијено донацијом НИС-а, које користи наша служба поливалентне патронаже, која обавља најосетљивији део посла ове установе, а то је рад са новорођенчадима и тешким болесницима“, навео је Бјелица.

Милена Спасић, руководилац Сектора за друштвено одговорно пословање компаније НИС, навела је да је улагање у главне стубове нашег друштва стратешко опредељење НИС-а.

„У циљу подршке Дому здравља „Др Симо Милошевић“ донирали смо возило за потребе патронажне службе. Верујемо да ће оно омогућити и медицинском особљу да лакше стиже на локације и кућне посете геронтолошким и онколошким пацијентима, али исто тако и пацијентима који нису у могућности да дођу у Дом здравља на лечење и терапије. Поносни смо и на наше запослене, чланове Клуба волонтера, који су учествовали у реновирању одељења гинекологије и који су својим радом и залагањем омогућили да боравак у овом Дому здравља буде пријатнији свима“, навела је Милена Спасић и додала да ће НИС, у складу са својим корпоративним слоганом „Будућност на делу“, наставити са подршком локалној заједници у којој послује, а посебан допринос пружиће, као и до сада, здравственом систему Србије.

Од 2009. године, НИС је у подршку здравственим установама и медицинским радницима, кроз различите пројекте, инвестирао више од 215 милиона динара. Такође, компанија је у последњих годину дана за здравствене раднике и пацијенте обезбедила више од 70.000 литара пијаће воде „Јазак“. Значајну подршку здравственим институцијама НИС је пружио и током пандемије COVID-19, донирајући различиту неопходну опрему и материјал.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd