Волонтеризам

Еколошком акцијом на плажи „Официрац“ обележен Светски дан заштите животне средине

05.06.2024.

Компанија НИС и Град Нови Сад путем Градске управе за заштиту животне средине, заједничком волонтерском акцијом обележили су Светски дан заштите животне средине и том приликом очистили и уредили Официрску плажу у Новом Саду.

Клуб волонтера Компаније НИС, традиционално организује еколошке акције поводом  овог значајног датума, а ове године у партнерству са Градском управом за заштиту животне средине града Новог Сада, вредни волонтери окупили су се око заједничке идеје и жеље да Официрску плажу која представља једну од омиљених локација свих Новосађана детаљно очисте и уреде уочи почетка летње сезоне. Овом приликом, присутнима су се обратиле Мира Раденовић Бојић, чланица Градског већа за заштиту животне средине Града Новог Сада и Светлана Дувњак, руководилац Сектора за заштиту животне средине компаније НИС.

Чланица Градског већа за заштиту животне средине рекла је да је заштита животне средине изузетно важна тема, а да град Нови Сад као и свих претходних година, наставља са чишћењем Новог Сада.

„Данашњи дан обележавамо акцијом чишћења „Официрца“ заједно са Клубом волонтера НИС-а. Оно што је кључно јесте да је НИС, као компанија која послује у Новом Саду, једна од најодговорнијих компанија што се тиче области животне средине, то је показала и последњим извештајем о одрживом развоју. Ми смо иницирали заједно са НИС-ом, једну овакву акцију како бисмо саму тему животне средине ставили у фокус и данас, на Светски дан заштите животне средине“, рекла је Мира Раденовић Бојић.

Светлана Дувњак, руководилац Сектора за заштиту животне средине компаније НИС рекла је да компанија традиционално организује еколошке акције које су уједно и прилика да се подсетимо да је заштита животне средине „обавеза и одговорности свих нас“.

„Град Нови Сад је град у коме је седиште компаније НИС и са којим градимо и негујемо дугогодишње добре односе и партнерство. То партнерство се огледа у реализацији бројних пројеката како пословних тако и друштвено одговорних“, рекла је Светлана Дувњак и захвалила свим учесницима акције.

Заштита животне средине један је од приоритета компаније НИС, а од 2009. године компанија је у еколошке пројекте и пројекте којима се индиректно остварује позитиван утицај на заштиту животне средине уложила више од 900 милиона евра. О животној средини компанија НИС брине и у синергији са својим запосленима, који под окриљем Клуба волонтера редовно учествују у еколошким акцијама у оквиру којих су до сада уредили велики број излетишта, зелених површина и приобаља река, а такође, редовно спроводе и едукативне радионце и кампање путем којих доприносе изградњи еколошке свести код најмлађих чланова наше заједнице.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд