Награде

НИС добитник националног признања из области безбедности и здравља на раду

28.04.2021

Компанија НИС освојила је прво место на „Такмичењу за доделу националних признања из области безбедности и здравља на раду“ у категорији Повеља „28. април“. Ово такмичење организује Управа за безбедност и здравље на раду Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања поводом обележавања „28. априла”, Светског дана безбедности и здравља на раду и Дана безбедности и здравља на раду у Републици Србији.

Свечана додела националних признања из области безбедности и здравља на раду за 2020. годину одржана је у Клубу посланика у Београду. У име компаније НИС награду је примио Михаил Рјазанов, директор Функције за HSE, а признање му је уручила Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

„НИС је компанија која улаже значајна средства у безбедност и здравље на раду и заштиту животне средине. То је један од приоритета у нашем пословању. У овој области имамо најамбициозније циљеве – да радни процеси буду без повреда и негативних утицаја на животну средину.  У том циљу ми не радимо само са запосленима НИС-а, већ управљамо и  сарадницима и извођачима и ширимо HSE културу у пословној заједници. То смо показали и током епидемије вируса корона, када смо благовремено и успешно организовали безбедну радну средину за наше запослене, сараднике и потрошаче“, изјавио је Михаил Рјазанов.

  • Додатна информација:

    Национално признање Повеља „28. април” додељује се за посебан допринос и унапређење безбедности и здравља на раду, кроз законито, благовремено, иновативно и превентивно поступање у примени утврђених мера у две категорије. Компанија НИС поделила је прво место са компанијом Грундфос Србија у категорији за правна лица/предузетнике који имају више од 250 запослених, а комисија за доделу националних признања узела је у обзир, између осталог, начин управљања безбедношћу и здрављем на раду, примену и контролу мера, иновације и инвестиције, уређивање права, обавеза и одговорности у складу са Законом о безбедности и здрављу на раду и друге активности (пројекти, кампање, дељење добре праксе и сл.).
    Врсте националних признања из области безбедности и здравља на раду су Повеља „28. април“, Плакета „28. април“ и Похвалница„28. април“, а могу се доделити правним и физичким лицима, одбору за безбедност и здравље на раду, организацијама и удружењима.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд