Спонзорства и донације

НИС поделио пакетиће за децу

29.12.2020

Ове године више него раније морамо бити солидарни и мислити једни на друге. У том духу, компанија НИС и њени запослени обрадовали су децу из прихватилишта у Београду којима су уручени персонализовани пакетићи са обућом, одећом и средствима за хигијену, као и  пакетићи са слаткишима, које су прикупили и паковали запослени НИС-а.

Свечаној додели присуствовали су Горан Весић, заменик градоначелника Града Београда, Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а и директор Функције за односе са државним органима и корпоративне комуникације, Наташа Станисављевић, секретар Секретаријата за социјалну заштиту Града Београда, као и представници прихватилишта.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС и директор Функције за односе са државним органима и корпоративне комуникације изјавио је да је компанија опредељена да улаже и помаже онима којима је помоћ најпотребнија.

„Ова година била је изазов за све нас, али нас је у исто време научила да морамо да будемо солидарни и да мислимо на друге, поготову на оне којима је помоћ најпотребнија. Као друштвено одговорна компанија, помогли смо у складу са нашим могућностима, и то не само у главном граду, већ и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и другим градовима. Ове пакетиће паковали су наши запослени, и то је за нас велико задовољство –  могућност да помогнемо категорији становништва за коју је потребна посебна брига. Истакао бих да наша сарадња са градом Београдом у оквиру друштвено одговорног пословања траје већ 11 година и она ће се и у наредном периоду  наставити“, рекао је Смирнов.

Горан Весић, заменик градоначелника Београда, навео је значај улагања компаније НИС у заједницу и то што је у време економске кризе део своје зараде издвојила како би помогла онима којима је помоћ најпотребнија.

„Када тешке године наступе, тада је солидарност потребнија више него икад. Управо зато се захваљујем компанији НИС на томе што је добар партнер Града Београда и што су њени запослени одлучили да обрадују малишане из Прихватилишта. То су деца којима је потребна посебна помоћ и која се нажалост суочавају са нимало лаким проблемима за које нису крива. Компанија НИС има са Градом Београдом заједнички програм у оквиру којег се финансирају пројекти друштвене одговорности и сваке године се издваја око 20 милиона динара. Поред тога, НИС је компанија која нас никада није одбила када је требало урадити било шта из области социјалне заштите“, поручио је Весић.

Наташа Станисављевић,  градска секретарка за социјалну заштиту, захвалила је компанији НИС на дугогодишњој успешној сарадњи у име Секретаријата на чијем је челу.

„Деца су била, и остаће и у наредној години, приоритет када је у питању социјална политика Града Београда. Оно што ће обележити и наредну годину јесте помоћ онима којима је помоћ најпотребнија“, истакла је Станисављевић.

Данијела Стајковић, директорка Прихватилишта за децу Београда захвалила је компанији НИС у своје, и у име малишана који су корисници услуга Прихватилишта.

„Град Београд годинама уназад брине о деци из Прихватилишта што најбоље илуструје чињеница да претходних десет месеци ниједно дете и ниједан запослени није био заражен корона вирусом. Деци је било ускраћено много тога, попут слободе кретања, па је нама било важно да пажњу посветимо њиховом унутрашњем животу. Оно што је компанија НИС данас урадила – персонализовала пакетиће за свако дете значи да ће свако дете добити оно што је пожелело лично за себе, и на тај начин, имати осећај да је Деда Мраз размишљао баш о њему преко компаније НИС“, поручила је Стајковић.

У години у којој је готово сва пажња усмерена искључиво на борбу против пандемије, компанија НИС је поред многобројних донација здравственим установама у Србији, у сарадњи са запосленима, обезбедила и пакетиће за децу у прихватилиштима у Крагујевцу и Новом Саду, као и у основним и средњим школама за децу са развојним сметњама у Београду,  Панчеву и Нишу. На овај начин компанија је наставила традицију поделе персонализованих новогодишњих пакетића. Под слоганом „Будућност на делу“ НИС већ годинама помаже заједницу, а само у град Београд кроз различите друштвено одговорне пројекте, компанија је уложила око 470 милиона динара.

Прес служба

Милентија Поповића 1
11070 Београд