Спонзорства и донације

НИС подржао штићенике Дечјег села у Сремској Каменици

20.04.2023.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и генерални директор компаније НИС Кирил Тјурдењев обишли су Дечје село „Др Милорад Павловић” у Сремској Каменици, у којем су куће за боравак штићеника реновиране заједничком акцијом Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и НИС-а. Циљ акције био је унапређење квалитета боравка деце и младих у селу.

Компанија НИС се у оквиру својих друштвено одговорних активности прикључила иницијативи коју је у 2022. години покренуо Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, а која је подразумевала подршку установама социјалне заштите. НИС је учествовао у пројекту адаптације просторија у кућама Дечјег села „Др Милорад Павловић” у Сремској Каменици. Тиме су значајно побољшани услови за боравак 101 штићеника ове установе, деце и младих без родитељског старања, јер су после 10 година адаптирана купатила у кућама у којима живе деца. Укупна вредност пројекта је 12 милиона динара, од чега је НИС обезбедио четири милиона, док је остатак финансиран из буџета АП Војводине.

Председник Мировић захвалио је Нафтној индустрији Србије на подршци и истакао да ово није први пут да НИС своја финансијска средства улаже у овакве и друге важне пројекте на територији читаве наше земље, посебно у Војводини.

„Покренули смо данас и иницијативу да у наредних неколико недеља обиђемо и друге установе у АП Војводини, домове у Панчеву, Белој Цркви и Сомбору, да видимо да ли тамо има потребе за заједничким инвестирањем“, навео је Мировић.

У знак сећања на једног од највећих добротвора Дечјег села у његовој историји, Покрајинска влада и управа Дечјег села основали су спомен-кутак Синише Михајловића.

„Увек када будемо долазили у Дечје село, овај кутак ће нас подсећати на његово велико срце, на његову идеју и хуманитарни рад“, истакао је Мировић.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, рекао је да компанија радо учествује у пројектима чији је циљ да подрже децу и младе.

„Деца су наша будућност. Оно што ми можемо да урадимо јесте да им помогнемо да живе у бољим условима. Хвала директору Јанкелићу на значајном послу који обавља као директор Дечјег села, јер овде живи више од стотину деце. Такође, хвала господину Мировићу, јер смо заједнички реализовали овај племенити пројекат. Договорили смо се да помогнемо и другим дечјим установама у Војводини“, рекао је Тјурдењев.

Мирко Јанкелић, директор Дечјег села „Др Милорад Павловић“, захвалио је Покрајинској влади и компанији НИС на иницијативи да се помогне Дечјем селу.

„Ово није први пут да компанија НИС помаже Дечје село, и раније је било прилике и оваквих активности, па смо имали санацију спортских терена, стаза између објеката, као и опремање кућица покућством и намештајем. Такође, и новогодишњи пакетићи су увек ту када је Нова година и када компанија НИС не заборавља Дечје село. Много нам помажу и волонтери из Клуба волонтера НИС-а“, рекао је Јанкелић.

У току посете Дечјем селу, организована је и волонтерска акција у којој су учествовали чланови Клуба волонтера НИС-а. Штићеници установе су, заједно са волонтерима НИС-а и аниматорима, учествовали у забавним и спортским играма прилагођеним њиховом узрасту, а организована је и ревијална фудбалска утакмица.

НИС континуирано помаже и друге установе социјалне заштите и удружења која се баве бригом о деци. Од 2009. године НИС је подржао више од 30 пројеката који су за циљ имали унапређење квалитета живота социјално осетљивих категорија друштва. Компанија већ годинама организује и новогодишње акције донирања пакетића за децу без родитељског старања.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд