Заједница

Основна школа „Вељко Ђуричин“ у Јарковцу добила кабинет за руски језик, уз подршку НИС-а

У Основној школи „Вељко Ђуричин“ у Јарковцу, у општини Сечањ, свечано је отворен кабинет за руски језик, чије је опремање и адаптацију подржала компанија НИС у оквиру програма „Енергија знања“.

28.02.2020

Кабинет је у потпуности адаптиран и реновиран и намењен је ђацима од петог до осмог разреда. Учионица је опремљена новим школским намештајем, као и паметном таблом са пројектором и лаптопом.

Свечаном отварању присуствовали су представници локалне самоуправе, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Школске управе Зрењанин, Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, компаније НИС, руководство школе, наставници и ученици.

Директор школе, Љубомир Папић, захвалио се компанији НИС на донацији, уз коју ће ученици моћи да усавршавају своје знање руског језика, док је Предраг Рађеновић, председник општине Сечањ, нагласио значај овог пројекта за образовање, успешну сарадњу школе и општине и значај учешћа компаније НИС.

Да су односи Србије и Руске Федерације на веома високом нивоу подвукао је Денис Круглов, аташе у Амбасади Руске Федерације, и додао да програм „Енергија знања“ омогућава учење руског језика, као и студирање, рад или посету Руској Федерацији у будућности.

Снежана Олушки Влачић, начелница Школске управе Зрењанин, потврдила је да овакве донације НИС-а доприносе повећању интересовања ђака за овај страни језик и да НИС већ годинама ослушкује потребе локалних самоуправа.

Ученици ове школе редовно учествују на олимпијадама из руског језика које организује компанија НИС и захваљујући њиховом учешћу и запаженим резултатима које остварују, НИС је кроз свој програм „Енергија знања“ подржао опремање кабинета за руски језик у овој школи.

Снежана Лакићевић, саветник заменика генералног директора НИС-а, истакла је да је НИС до сада кроз програм „Енергија знања“ отворио више од 50 учионица и лабораторија за руски језик и природне науке.