Потписан Меморандум о сарадњи између НИС-а и Саобраћајног факултета у Београду

02.09.2022.

Компанија НИС наставља да проширује круг партнера међу образовним институцијама успостављањем сарадње у области образовања, истраживања и трансфера знања са Саобраћајним факултетом Универзитета у Београду. Меморандум о сарадњи потписали су данас Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а и проф. др Небојша Бојовић, декан Саобраћајног факултета.

Циљ овог Меморандума је успостављање партнерских односа између НИС-а и Саобраћајног факултета који су усмерени на унапређење научног, образовног и стручног повезивања ове образовне институције са пословним активностима НИС-а. Меморандумом су, између осталог, предвиђени размена знања и искустава, научна истраживања и научно-консултативне услуге, организација гостујућих предавања, учешће у заједничким пројектима, обуке, тренинзи и стручна усавршавања запослених НИС-а, као и укључивање студената факултета у програме НИС-а намењене младима, у складу са могућностима и потребама компаније.

Проф. др. Небојша Бојовић, декан Саобраћајног факултета, истакао је да му је задовољство да данас буде домаћин НИС-у:

„Саобраћајни факултет је престижни факултет београдског универзитета и могу да кажем да већ годинама уписујемо у првом уписном року и студенте који су на буџету и самофинансирању. За нас је изузетно важна сарадња са привредом, а једна од најуспешнијих компанија која послује у овој земљи је Нафтна индустрија Србије. Зато ми је посебно драго што она знања која испоручујемо нашим студентима су употребљива и верификација на привредном тржишту је од круцијалног значаја“, изјавио је Бојовић.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, истакао је да је компанија данас направила значајан корак напред  када је реч о  развоју сарадње са образовним установама у Србији.

„НИС је велика компанија и ми имамо значајно пословање широм Србије и зато смо почели да развијамо сарадњу са  факултетима, и то не само са технолошким факултетима. И данас је ово још један корак напред јер ми проучавамо себе, трудимо се да мотивишемо младе људе да дођу у нашу индустрију и виде које могућности им пружамо за развој каријере, као и да им омогућимо праксу и нова знања. Ми смо фокусирани на младе таленте, желимо да се подмладимо, али и да задржимо наше младе талентоване људе у Србији, јер то је стратешки циљ  који имају и председник и Влада Србије, и ми хоћемо да се уклопимо у тај јако битан правац на коме смо већ пуно урадили и наставићемо да радимо“, изјавио је Смирнов.

Потписивањем Меморандума, НИС и Саобраћајни факултет Универзитета у Београду настављају партнерство и кроз рад на заједничким пројектима као што је мерење саобраћајног интензитета на одређеним локацијама у Београду, који је покренут на иницијативу компаније НИС. Компанија и Саобраћајни факултет сарађиваће посредством НИС-овог програма „Енергија знања“ који постоји од 2012. године и у оквиру ког компанија сарађује са образовним и научним институцијама у земљи и иностранству и стипендира студенте широм Србије. НИС је у оквиру овог програма до сада успоставио сарадњу са више од 30 факултета у нашој земљи.

Због доприноса побољшању услова образовања у Србији, НИС је прва компанија добитник престижне „Светосавске награде“ коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*