Запослени НИС-а засадили у Панчеву 500 садница јавора и платана

16.12.2021

У жељи да допринесу унапређењу заштите животне средине, запослени НИС-а, чланови Клуба волонтера компаније, у сарадњи са ЈКП Зеленило Панчево засадили су 500 стабала у Рафинерији нафте Панчево и њеној околини.

Реч је о садницама јаворолисног платана и сребрнолисног јавора висине око 3,5 метара,  вредних пет милиона динара, а нови дрвореди укупне дужине готово 2,5 километра, осим што ће улепшати део Панчева у ком се налази рафинерија, благотворено ће утицати и на квалитет ваздуха у овом граду. У акцији садње дрвећа учествовали су и представници Министарства заштите животне средине, Града Панчева и ЈКП Зеленило Панчево.

Ивана Хаџи Стошић, државна секретарка у Министарству заштите животне средине, том приликом је истакла значај оваквих акција и нагласила да компаније на овај начин учествују у остварењу једног од националних приоритета, а то је побољшање квалитета ваздуха.

„Садњом преко 500 стабала јавора и платана, компанија НИС је и овога пута показала друштвену и еколошку одговорност, као и то да им је заштита животне средине примарна у пословању. Као што знате, министарство је и ове године расписало три јавна конкурса за подршку локалним самоуправама за пројекте којима је циљ побољшање квалитета ваздуха, а са градом Панчево потписан је и уговор за појекат пошумљавања. Ове године, заједно са компанијом НИС у оквиру програма друштвене одговорности  „Заједници заједно“, подржали смо 29 пројеката из области заштите животне средине“, истакла је Хаџи Стошић.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а је подсетио на успешну сарадњу компаније са Министарством заштите животне средине и Градом Панчевом и нагласио да ће и у наредном периоду НИС наставити да улаже у еколошке пројекте.

„Компанија НИС је заједно са нашим пријатељима из Министарства за заштиту животне средине и Града Панчева организовала ову еколошку акцију којом преносимо снажну поруку – да је  екологија наш главни циљ, да је заштита животне средине наше стратешко опредељење и да наша компанија од тога неће одустати“, истакао је Смирнов.

Предраг Живковић, члан Градског већа за комуналне послове града Панчева навео је значај дугогодишње сарадње у оквиру еколошких и друштвено одговорних пројеката са компанијом НИС.

„Са задовољством учествујемо у акцији садње више од 500 стабала, за шта је НИС донирао средства. Ово није први пут да као град учествујемо у једној од акција чији је домаћин компанија НИС, то смо чинили и у претходном периоду, посебно када су еколошке теме у питању, када се ради о уређењу и чишћењу градског приобаља, тако да ћемо и у наредном периоду наставити да подржавамо сваку акцију која има друштвено одговоран карактер“, изјавио је Живковић.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd