Клуб волонтера

Акција поводом "Светског дана чишћења"

Аутор: тим НИС-а 13.10.2020 • 5 min read

НИС је и ове године одлучио да се прикључи међународној иницијативи “Светски дан чишћења”, која је низом еколошких акција обележена од 19. септембра до 1. октобра. Велики број наших колега се прикључио иницијативи, предлагао акције и учествовао у њиховој реализацији, чиме се још једном показала еколошка освешћеност и солидарност наших људи. Ми вам у наставку текста преносимо најзанимљивије акције спроведене у оквиру међународног дана чишћења, које на прави начин промовишу вредности које као компанија негујемо и подржавамо.

Посебно се истакла волонтерска акција чишћења обале Расине коју је иницирала и организовала наша колегиница Јасмина Марковић. У духу заједништва Јасмина је окупила колеге ради чишћења приобаља у граду Крушевцу. Природно лепу обалу ове реке на улазу у град ружила је слика смећа коју су наши вредни волонтери успели да промене а велики плус донела је укљученост подмлатка. Као друштвено одговорна компанија посебно водимо рачуна о екологији а Јасмина је са својим тимом на делу показала како се води рачуна о животној средини.

Срђан Миленковић нас је подсетио колико је битно својим примером учити децу правим вредностима од најранијег узраста, а овај пут на тему важности рециклирања.  Имајући у виду значај рециклаже као компоненте одрживог развоја и изузетно ценећи важност едукације од најмлађег узраста, посебно истичемо ову иницијативу, јер верујемо да деца од малих ногу треба да усвајају образац по коме штите природу и средину у којој живимо.

Чистило се и излетиште Парагово на Фрушкој Гори. Светлана Бошковић је као волонтер у души укључила чланове своје породице и спровела ову лепу и корисну акцију и на прави начин послала поруку о друштвеној одговорности – брига о заштити животне средине би требало да постане начин живота свих нас, али и лепа и поучна породична активност.

Тим ватрогасне јединице Велебит на челу са Александром Мулејем додатно је оплеменио постојећу башту на територији погона у Елемиру садњом смокве о којој ће се колеге редовно бринути. Озелењавање животне средине поред евидентног доприноса остварењу једног од UN циљева одрживог развоја, Живот на земљи, доноси и дивне успомене у годинама које долазе.

Велики број колега се определио за “дигитално чишћење”. Тако су радиле “дигиталне четке и метле” и наши мобилни телефони, таблети, компјутери и остали носачи података су подмлађени.

Блог

Дигитално чишћење

Дигиталним чишћењем не продужавамо само живот својих уређаја, већ и штедимо огромну количину CO2 ?

САЗНАЈ ВИШЕ

Анализе показују да је емисија CO2 коју емитују електронски уређаји забрињавајуће висока, те је од велике важности да с времена на време продужимо век нашим батеријама и апаратима. Тиме дајемо велики допринос очувању животне средине.

Хвала свим нашим волонтерима који су на најбољи начин својим делима показали да брига о заштити животне средине није само стратешко опредељење компаније, већ и лични афинитет и начин живота чак и у отежаним условима поштујући све превентивне мере против ширења пандемије.