Заједница

НИС и ове године уз дечији камп „Србија те зове“

04.08.2022

Дечији камп „Србија те зове“ трећу годину заредом окупио је децу која живе у српским енклавама на Kосову и Метохији, региону и дијаспори која, поред свакодневних спортских активности, имају прилику да уче и о историји Србије, њеној традицији и међусобној повезаности. Компанија НИС је и ове године подржала реализацију овог кампа, који се одржава од 1. до 11. августа у Дому ученика средњих школа „Патријарх Павле“ у Београду, у организацији Удружења „Спортстарс“.

Полазнике су у кампу посетили Бранко Ружић, први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја и Милош Грбић, заменик генералног директора НИС-а.

Министар Ружић је током посете изјавио да је Министарство са великим задовољством подржало ову активност с обзиром на велики значај који спорт има у животу деце и омладине.

„Драго ми је што је Удружење „Спортстарс“ пре три године покренуло ову акцију како би допринело унапређењу спорта и сарадње међу младима“, рекао је министар и оценио да је ово добра прилика да ученици уживају у спортским активностима, дружењу и учењу.

Милош Грбић, заменик генералног директора НИС-а, навео је да број овогодишњих полазника говори о томе колико је камп значајан деци, али да је он и најбољи показатељ свима који подржавају овакве манифестације да је улагање у младе грађење наше будућности.

„Ово је место на коме се негују праве вредности и стварају будући шампиони и поносни смо што смо део оваквог пројекта. Годинама уназад, кроз различите друштвено одговорне програме, НИС улаже у заједницу, а фокус нашег друштвено одговорног пословања је управо подршка младима и пројектима који доприносе њиховом развоју“, изјавио је Грбић.

Жељко Танасковић, стручни координатор одбојкашког кампа, рекао је да циљ кампа није само врхунски спорт, већ и да се деца баве неким видом физичке активности.

„Ми ћемо учинити све да окупимо што више деце и пружити им шансу, да поред тренажног процеса, упознају лепоте Београда и целе наше земље“, додао је Танасковић.

У кампу „Србија те зове“ ове године учествује 200 полазника узраста од 12-15 година из српских енклава на Косову и Метохији, Црне Горе, Хрватске, Републике Српске, Северне Македоније, Италије, Француске, Немачке, Аустрије, Канаде и Кипра.

За децу су организовани тренинзи кошарке, рукомета, фудбала, одбојке и тениса, а тренирају их врхунски стручњаци уз надзор координатора, спортских легенди: Жељка Танасковића, Ненада Перуничића, Милана Гуровића, Богдана Обрадовића и Милорада Косановића.

Поред два тренинга дневно, деца имају и часове српског језика и историје, како би се што боље упознала са нашом културом, као и организоване посете различитим институцијама и главним туристичким атракцијама Београда.

Поред компаније НИС и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, камп су подржали и Влада Републике Србије, Канцеларија за Косово и Метохију, Министарство омладине и спорта и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*