Заједница

Објављени резултати 15. jубиларног конкурса програма „Заједници заједно “

20.10.2023.

Јубиларни конкурс програма „Заједници заједно“ компанија НИС посветила је образовању и науци, у жељи да мотивише младе да стичу нова знања и баве се науком. На Конкурсу је за подршку изабрано чак 54 пројеката основних и средњих школа у домену осавремењивања наставног процеса и инфраструктуре објеката, као и научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова, чији пројекти за циљ имају  унапређење инфраструктурних и иновационих капацитета научних установа.

У години јубилеја, у пројекте који ће бити реализовани у 13 партнерских градова и општина, компанија НИС улаже рекордних 144,5 милиона динара у жељи да са једне стране пружи допринос унапређењу услова за образовање младих у складу са савременим моделима учења, и уједно, са друге стране допринесе унапређењу услова за рад научних установа, како би научници и научнице развијали своје научне потенцијале. Реч је уједно и о највећем годишњем износу средстава које ће НИС издвојити за подршку локалним заједницама у оквиру програма „Заједници заједно“, од његовог оснивања, 2009. године. На овај начин компанија НИС жели да обележи 15 година постојања свог најзначајнијег друштвено одговорног Програма.

Овогодишњи циклус програма „Заједници заједно“ компанија НИС реализује у сарадњи са Министарством просвете и Министарством науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије.

Широким обухватом активности које су дефинисане овогодишњим Конкурсом, бројне су могућности стављене на располагање образовању и науци у изградњи капацитета и вештина код младих и одраслих, али и самог инфраструктурног унапређења ових установа, укључујући и услове за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Пројекти ће бити реализовани у градовима и општинама обухваћеним Програмом: Београду, Новом Саду, Нишу, Чачку, Кикинди, Панчеву, Зрењанину, Пожаревацу, Кањижи, Србобрану, Новом Бечеју, Житишту и Великом Градишту, а више информација о одабраним пројектима у оквиру овогодишњег конкурса програма „Заједници заједно“, можете пронаћи на веб страници https://www.nis.rs/rezultati-zajednici-zajedno-2023/ , као и на сајтовима градова и општина учесница у Програму.

Програм „Заједници заједно“ има за циљ унапређење квалитета живота локалних заједница реализацијом пројеката у областима од кључног значаја за развој друштва, као што су наука и образовање, јавно здравље и социјална заштита, заштита животне средине, култура и спорт. Током претходних година, захваљујући програму „Заједници заједно“, унапређен је рад више од 180 образовних установа, затим више од 40 установа културе, опремљено  45 болница и домова здравља, уређено 74 дечјих игралишта и паркова, као и 72 спортска терена и објеката. Кључни циљ програма је оснаживање и развој партнерских градова и општина у којима компанија НИС послује, са посебним фокусом на подршку деци и младима, што је у складу и са слоганом НИС-а, „Будућност на делу“.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд